Paista leipä paistokivellä - Gorenje
Paista leipä paistokivellä

Leipominen on rentouttavaa puuhaa, ja keittiössä vietetyllä ajalla ja taikinan vaivaamisella voi olla hyvinkin mieltä rauhoittava vaikutus. Tosin välillä kaikki tuntuu menevän pieleen, eikä lopputuloksesta tule sellaista kuin piti. Täydellisen leivänteon paras apuväline on levinkivi, jonka avulla leipä kohoaa , saa oikean muodon ja saavuttaa oikean rapeuden.

Jos haluat saada irtonaisen vehnäleipäsi kohoamaan erityisen komeasti, aloita lämmittämällä uuni maksimilämpötilaan. Käytä paistokiveä tai vaihtoehtoisesti matalaa paistopeltiä ja anna uunin lämmetä rauhassa (vähintään 30 minuuttia). Näin leipä saa lämpöimpulssin, kun se siirretään leivinpaperin päällä paistokivelle/pellille, jolloin se kohoaa erityisen paljon. Voit käyttää esimerkiksi pitsalaatikon kantta leipälapiona siirtäessäsi leipää uuniin. Kun leipä on paistunut kymmenen minuuttia, laske lämpö ohjeessa ilmoitettuun lämpötilaan.

Etenkin, jos asetat uunin pohjalle puoli kuppia vettä samalla, kun laitat leivän paistumaan, voit jättää hyvästit litteälle ja kostealle lopputulokselle – leivästä tulee mahtavan kuohkea ja rapea.

Leivo leipää kuin oikea leipuri Gorenjen avulla

Jaa leipomuksesi Instagramissa #parasleivanpaistaja

#parasleivanpaistaja

Vähemmän
Gorenje social medias
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA

Seuraa Paras leivänpaistaja Facebookissa ja inspiroidu resepteistä, leivontavinkeistä ja maukkaista leipäkokemuksista.

#parasleivanpaistaja

SEURAA MEITÄ INSTAGRAMMISSA
SEURAA MEITÄ INSTAGRAMMISSA
SEURAA MEITÄ INSTAGRAMMISSA

Seuraa  Paras leivänpaistaja Instagrammissa ja inspiroidu resepteistä, leivontavinkeistä ja maukkaista leipäkokemuksista

#parasleivanpaistaja

Tilaa uutiskirjeemme