Käytä oikeaa vaivaustekniikkaa - Gorenje
Käytä oikeaa vaivaustekniikkaa
Vaivaa leivästäsi herkullista ja kuohkeaa ranskalaisen leipurimestarin, Richard Bertinet'n, erityisellä vaivaustekniikalla.

Taikinan resepti

Tarvitset:

  • 500 g erikoisvehnäjauhoja
  • 10 g hiivaa
  • 350 g vettä
  • 10 g suolaa

Välineet: Nostatuskori ja suihkepullo

Tee näin

1. Laita jauhot kulhoon. Murenna hiiva sormenpäillä jauhojen sekaan. Lisää vesi. Sekoita käsin kuivat ja märät aineet yhteen. Lisää suola n. 10 minuutin vaivaamisen jälkeen ‒ ripottele suola taikinan päälle ennen kuin vaivaat sen taikinan joukkoon.Nosta taikina pöydälle; käytä nuolijaa taikinan irrottamiseen kulhosta. Älä levitä jauhoja pöydälle ennen taikinaa! Vaikka taikina tarttuisi kiinni, se kiinteytetään pelkästään vaivaamalla. Usko pois!

2. Työnnä sormet taikinan alle, tue peukaloiden päillä ja nosta taikina kevyesti siten, että taikinan yläpinta kääntyy itseäsi kohti.

3. Käännä taikinan alaosa eteen ja ylös.

4. Läimäytä se sitten takaisin pöydälle itsestäsi pois päin.

5. Ota kiinni taikinasta itsesi puolelta ja vedä itseesi päin.

6. Nosta taikina itsensä päälle kuin aalto venyttämällä taikinaa samanaikaisesti eteenpäin ja sivusuunnassa sekä taittamalla se itsensä alle reunoilta. Siten saat ilmaa puolikkaiden väliin.

7. Toista liikettä tarttumalla uudestaan taikinaan. Nosta taikina vauhdilla siten, että se venyy, läimäytä se pöydälle ja taita se itsensä päälle. Jatka tähän tapaan ‒ sormet kiinni toisissaan. 10‒15 kääntämisen jälkeen käytä nuolijaa nostaaksesi taikinan pöydältä.

8. Muotoile taikinasta pallo laittamalla se sileä puoli alaspäin ja taittamalla reunat taikinan keskelle. Laita taikina jauhotettuun kulhoon, peitä se pyyhkeellä ja anna taikinan kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa tunnin ajan.

Tunnin päästä vaivaa taikinaa pari kierrosta lisää (jotta ilman määrä vähenee). Muotoile sen jälkeen taikina taas palloksi. Anna sen sitten jälkikohota hieman alle kaksinkertaiseksi. Voit mielellään käyttää jauhotettua nostatuskoria.

Nosta leipä nostatuskorista jauhotetulle uunipellin kääntöpuolelle tai leipälapiolle. Sirottele leivän päälle jauhoja. Viillä partaterällä (tai yhtä terävällä veitsellä) sileää pintaa.

Suihkuta suihkepullolla uuniin 15 suihkausta vettä, laita taikina sisään lämpimälle pellille ja suihkauta vielä 5 suihkausta ennen luukun sulkemista: Näin kuoresta tulee hyvä ja se halkeaa vain sieltä, mihin teit viillot.

Paista leipää esilämmitetyssä uunissa 250 asteessa (myös pellin on oltava lämmitetty uunin kanssa).  Laske lämpötila 5 minuutin päästä 210 asteeseen. Paista vielä 15‒20 minuuttia, niin leipä on valmis!

Leivo leipää kuin oikea leipuri Gorenjen avulla

Jaa leipomuksesi Instagramissa #parasleivanpaistaja

#parasleivanpaistaja

Vähemmän
Gorenje social medias
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA

Seuraa Paras leivänpaistaja Facebookissa ja inspiroidu resepteistä, leivontavinkeistä ja maukkaista leipäkokemuksista.

#parasleivanpaistaja

SEURAA MEITÄ INSTAGRAMMISSA
SEURAA MEITÄ INSTAGRAMMISSA
SEURAA MEITÄ INSTAGRAMMISSA

Seuraa  Paras leivänpaistaja Instagrammissa ja inspiroidu resepteistä, leivontavinkeistä ja maukkaista leipäkokemuksista

#parasleivanpaistaja

Tilaa uutiskirjeemme