Pizza Bianco on pizza, joka on tomaattikastikkeen sijaan täytetty usein perunaviipaleilla ja rosmariinilla. Tämä ohje on hieman pidemmälle viety versio täytteinään sienet ja vuohenjuusto. Jos haluat valkoisesta pizzastasi oikean luksusversion, lisää joukkoon muutama pala laadukasta pekonia.

Tee näin
Sekoita keskenään vesi, hiiva, hapantaikina ja suola. Sekoite vähitellen joukkoon jauhot, kunnes taikina on notkeaa. Jätä taikina vetäytymään puoleksi tunniksi. Jaa taikina sitten kahtia ja kauli molemmat jauhoisella alustalla ohuiksi pizzapohjiksi (n. 32 cm halkaisijaltaan).
Pilko sienet, mausta ne suolalla ja pippurilla, ja paista kuumassa öljyssä n. 3–5 minuuttia. Pilko bataatti ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi raastimen avulla. Leikkaa vuohenjuusto paloiksi. Täytä pizzapohja bataattiviipaleilla, vuohenjuustolla ja paistetuilla sienillä. Ripottele pizzan päälle silputtua rosmariinia sekä hieman oliiviöljyä.
Paista pizzat kuumalla paistokivellä tai –levyllä. On tärkeää, että uuni ja paistokivi/levy on lämmitetty hyvin kuumiksi, n. 250-asteisiksi. Parhaimman tuloksen saat, kun käytät kiertoilmaa. Paista pizzoja n. 12-14 minuuttia, kunnes niiden pinta on rapea, kullanruskea ja ilmava.
Kuvaaja & recepti: Ditte Ingemann
Leipien määrä
2 pizzaa: n. 4 hlö:lle
Tarvitset
Pizzataikina – riittää kahteen pizzaan:
4 dl vettä
5 g hiivaa
4 rkl hapantaikinaa – ei pakollista, voidaan korvata samalla määrällä vettä
2 tl merisuolaa
n. 300 g spelttijauhoja + hieman ylimääräistä taikinan käsittelyyn (myös tavalliset vehnäjauhot käyvät)
n. 200 g durumjauhoja
Täyte:
200 sieniä, esimerkiksi herkkusieniä
1 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
1 bataatti
200 g pehmeää vuohenjuustoa
tuoretta rosmariinia
oliiviöljyä
Jaa leipomuksesi Instagrammissa #parasleivanpaistaja
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
Seuraa Paras leivänpaistaja Facebookissa ja inspiroidu resepteistä, leivontavinkeistä ja maukkaista leipäkokemuksista.
#parasleivanpaistaja
SEURAA MEITÄ INSTAGRAMMISSA
Seuraa Paras leivänpaistaja Instagrammissa ja inspiroidu resepteistä, leivontavinkeistä ja maukkaista leipäkokemuksista
#parasleivanpaistaja