The Food Club on tehnyt erilaisen ruisleivän, jossa on jännittävä fenkolin ja juustokuminan maku, joka sopii erinomaisesti karkeisiin voileipiin. Se sisältää täysjyväruisjauhoja, jotka ovat parhaita mahdollisia, kun haluat leipää, joka on täyttävää ja säilyy pitkään.
Tee näin
Sekoita hiiva ja kahvijauhe pieneen määrään vettä. Lisää loput ainekset, mutta jätä hieman vehnäjauhoja jäljelle. Vaivaa taikina hyvin ja laita niin paljon jauhoja kuin taikina ottaa vastaan. Anna taikinan kohota lämpimässä ja peitettynä tunnin ajan. Tee taikinasta kaksi pyöreää osaa, laita ne pellille leivinpaperin päälle, sudi ne vedellä ja ripottele ruishiutaleita päälle. Anna leipien jälkikohota n. 20 minuuttia ja paista ne sitten 175‒200 asteessa 40‒45 minuuttia. Anna leipien jäähtyä ritilän päällä.
Leipien määrä
2 kpl, n. 40 siivua
Tarvitset
50 g hiivaa
1 rkl pikakahvia
6 dl lämmintä vettä
50 g voisulaa
1 rkl suolaa
3 rkl tummaa siirappia tai mallassiirappia
½ rkl omenaetikkaa
1 rkl karkeaksi jauhettua kuminaa
1 rkl karkeaksi jauhettua fenkolia
50 g murrettuja rukiinjyviä
400 g täysjyväruisjauhoja tai villiruistäysjyväjauhoja
250 g täysjyvävehnäjauhoja tai spelttijauhoja
400‒450 g vehnäjauhoja
2‒3 rkl ruishiutaleita
Jaa leipomuksesi Instagramissa #parasleivanpaistaja
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
Seuraa Paras leivänpaistaja Facebookissa ja inspiroidu resepteistä, leivontavinkeistä ja maukkaista leipäkokemuksista.
#parasleivanpaistaja
SEURAA MEITÄ INSTAGRAMMISSA
Seuraa Paras leivänpaistaja Instagrammissa ja inspiroidu resepteistä, leivontavinkeistä ja maukkaista leipäkokemuksista
#parasleivanpaistaja