Tee näin
Aloita liottamalla hiiva. Lämmitä kookosöljy juoksevaksi ja lisää maito. Kaada seos hiivan joukkoon ja sekoita. Sekoita joukkoon muna ja kookossokeri. Lisää suola ja vähitellen jauhot, mutta säästele tarvittaessa jauhoissa, jotta taikinasta ei tule liian kuivaa. Vaivaa taikina huolellisesti. Heti kun taikinasta tulee joustavaa ja notkeaa, kauho taikina takaisin kulhoon ja anna nousta tunnin ajan.
Valmista täyte taikinan kohotessa. Sekoita yleiskoneessa hyvin keskenään kookosöljy, kaneli ja taatelit.
Kun taikina on kohonnut, kaada se jauhoiselle alustalle ja muovaa siitä nelikulmainen, noin 25 x 50 cm:n kokoinen pitkula. Levitä täyte koko taikinan päälle ja rullaa taikina pituussuunnassa pitkäksi ja tiiviiksi rullaksi. Aseta taikinarulla leivinpaperin päälle pellille. Jätä rullan alusta pari senttiä koskemattomaksi ja leikkaa veitsellä tai saksilla muu rulla puoliksi niin, että rulla näyttää housuparilta. Puno ”housunlahkeet” palmikoksi ja muodosta siitä kranssi tuomalla rullan päät yhteen.
Paista kranssi 200 asteessa 20 minuuttia.
Leipä on parhaimmillaan lämpimänä ja tuoreena, mutta sen voi lämmittää uudelleen myös seuraavana päivänä.
Kuvaaja & recepti: Ditte Ingemann
Tarvitset
Taikina:
25 g hiivaa
3 rkl kookosöljyä
1 dl maitoa
1 muna
2 rkl kookossokeria
230–250 g täysjyväspelttiä
½ tl suolaa
Taatelitäyte:
4 rkl kookosöljyä
1 rkl murskattua kanelia
8 pehmeää, kivetöntä taatelia