Onko oikeastaan parempaa kuin vastaleivottu focaccia? Tämä leipä saa ylleen vihreän täytteen – näin leipä on sekä kaunis että hieman tavanomaisesta poikkeava.

Tee näin
Sekoita hiiva haaleaan veteen, lisää öljy ja suola. Sekoita joukkoon durumjauhot ja lisää vähitellen vehnäjauhot. On tärkeää, ettei taikinasta tule liian kuivaa, joten voit myös säästellä jauhoissa. Vaivaa taikinaa huolellisesti ja anna sen kohota lämpimässä paikassa noin tunnin ajan.
Kun taikina on kohonnut, kumoa se vuokaan, jossa on irrotettava pohja, tai leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Anna taikinan kohota uudestaan n. 40 minuuttia. Laita tomaatit, öljyssä sekoitetut sipulit, suola ja tuore rosmariini leivän päälle. Paista leipää kiertoilmauunissa 225 asteessa noin 25 minuuttia, tai kunnes leipä on kullanruskea ja rapea.
Kuvaaja & recepti: Ditte Ingemann
Tarvitset
15 g hiivaa
3 dl vettä
1 tl merisuolaa
2 rkl oliiviöljyä
n. 150 g durumjauhoja
n. 275–300 g vehnäjauhoja
Täyte:
100 g kirsikkatomaatteja
3–4 salaattisipulia
4 rkl oliiviöljyä
1 tl merisuolaa
tuoretta rosmariinia
Jaa leipomuksesi Instagramissa #parasleivanpaistaja
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
Seuraa Paras leivänpaistaja Facebookissa ja inspiroidu resepteistä, leivontavinkeistä ja maukkaista leipäkokemuksista.
#parasleivanpaistaja
SEURAA MEITÄ INSTAGRAMMISSA
Seuraa Paras leivänpaistaja Instagrammissa ja inspiroidu resepteistä, leivontavinkeistä ja maukkaista leipäkokemuksista
#parasleivanpaistaja