Espanjalaiset falutat ovat hyviä välipalana tai lisäkkeenä keiton tai juuston kanssa, kun tulee vieraita. Niissä on herkullinen pähkinäinen maku, ja samalla ne ovat terveellisiä ja proteiinipitoisia, joten voit huoletta herkutella rapeilla flautoilla rusinoineen ja hasselpähkinöineen.

Tee näin
Valmista esitaikina sekoittamalla yhteen jauhot, vesi ja hiiva. Peitä kulho kelmulla ja jätä se lämpimään yön yli. Laita seuraavana päivänä rusinat ja siemenet kulhoon, kaada kiehuvaa vettä päälle ja anna hautua 20 minuuttia ja valuta siivilässä. Sekoita vesi, hiiva ja esitaikina yhteen, lisää suola sekä rusinat, siemenet ja hasselpähkinät sekä suurin osa jauhoista. Vaivaa taikina hyvin, leikkaa se 10 yhtä suureen osaan, jotka pyöritetään 25 cm pitkiksi pötköiksi ja laitetaan pellille leivinpaperin päälle. Peitä liinalla tai kelmulla ja anna leipien kohota 1½ tuntia. Paista 225 asteessa kiertoilmalla n. 15‒20 kullanruskeiksi.
Spelttijauho saa aikaan hieman pähkinäisen maun ja kullanvärisen leivän. Spelttijauhossa on korkea gluteenipitoisuus ja siinä on runsaasti proteiinia, B-vitamiinia ja rautaa.
Energiaa / kpl: 250 kcal, rasvaa 19 %, proteiinia 11 %, hiilihydraatteja 70 %.
Tarvitset
Esitaikina:
150 g täysjyväspelttijauhoja
1,5 dl vettä
6 g hiivaa
Leipä:
100 g sultana-rusinoita
50 g spelttijyviä
kiehuvaa vettä
75 g kuorittuja hasselpähkinöitä
2 dl vettä
10 g tuoretta hiivaa
2 rkl merisuolaa (karkea)
300 g täysjyväspelttijauhoja
Jaa leipomuksesi Instagramissa #parasleivanpaistaja
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
Seuraa Paras leivänpaistaja Facebookissa ja inspiroidu resepteistä, leivontavinkeistä ja maukkaista leipäkokemuksista.
#parasleivanpaistaja
SEURAA MEITÄ INSTAGRAMMISSA
Seuraa Paras leivänpaistaja Instagrammissa ja inspiroidu resepteistä, leivontavinkeistä ja maukkaista leipäkokemuksista
#parasleivanpaistaja