Kotitekoinen näkkileipä on aina herkullista ja sitä on myös yllättävän helppoa leipoa. Sitä voi tarjota tarjota makeiden päällysteiden kuten hillon kera, tai terveellisenä naposteltavana juuston, peston tai hummuksen kanssa. Tästä saat reseptin rapealle näkkileivälle.
Tee näin
Sekoita kaikki aineet keskenään kulhossa. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kumpikin ohueksi kahden leivinpaperin välissä ja laita ne leivonta-alustalle. Viillä kumpikin levy 20 osaan, ja paista niitä 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja kullanvärisiä. Murra näkkileivät irti toisistaan ja anna niiden jäähtyä ritilällä.
Energiaa palaa kohti: 60 kcal, rasvaa 50 %, proteiinia 12 %, hiilihydraattia 38 %.
Tarvitset
1 dl kaurahiutaleita
1 dl pellavansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä – sekä valkoisia että mustia
1 rkl chian siemeniä
1 tl leivinjauhetta
1 rkl suolaa
50 g ruisjauhoja
175 g vehnäjauhoja
¾ dl rapsiöljyä
1¾ dl ‒ 2 dl vettä
Jaa leipomuksesi Instagramissa #parasleivanpaistaja
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
Seuraa Paras leivänpaistaja Facebookissa ja inspiroidu resepteistä, leivontavinkeistä ja maukkaista leipäkokemuksista.
#parasleivanpaistaja
SEURAA MEITÄ INSTAGRAMMISSA
Seuraa Paras leivänpaistaja Instagrammissa ja inspiroidu resepteistä, leivontavinkeistä ja maukkaista leipäkokemuksista
#parasleivanpaistaja