Öölanninsämpylät - Gorenje
Öölanninsämpylät
Rapeat öölanninsämpylät ovat pehmeitä ja ilmavia, ne maistuvat mahtavilta ja ne ovat nopeita ja helppoja valmistaa. Lisäksi sämpylät on täytetty unikonsiemenillä, jotka sisältävät terveellisiä monityydyttymättömiä rasvoja, proteiinia ja kuituja – voit siis herkutella huoletta, hyvällä omallatunnolla.

Tee näin

Kaada vesi, hiiva ja sokeri kulhoon ja anna hiivan liueta. Lisää jauhot ja suola ja vaivaa, kunnes taikina on kiinteää. Lisää joukkoon pehmeä voi ja vaivaa, kunnes taikina kiiltää ja irtoaa helposti sormista. Koska taikina on melko jämäkkää, sinun ei tarvitse käyttää vaivaamiseen yleiskonetta, leivonta-alustalla käsin vaivaaminen riittää. Kun taikinaa on vaivattu tarpeeksi, anna sen kohota liinan alla 1,5 tuntia.

Kauli taikinasta 60 x 30 cm kokoinen levy, voitele se vedellä ja ripottele unikonsiemeniä päälle. Taita noin kolmannes taikinasta sisäänpäin ja taita sen jälkeen tyhjäksi jäänyt kolmannes muun taikinan päälle. Kauli taikinasta n. 30 x 30 cm kokoinen levy. Jaa taikina 12 palaan. Rullaa jokaista palaa pitämällä palan toisesta päästä kiinni ja rullaamalla toista päästä kohti itseäsi. Kiedo taikina etusormesi ja peukalosi ympärille ja työnnä taikinan pääty keskelle jäävään reikään niin, että se muodostaa käärön keskustan. Näin sämpylät pysyvät muodossaan. Tee sama jokaiselle 12 taikinapalalle.

Aseta rullatut sämpylät pellille, leivinpaperin päälle. Lämmitä uuni 200 asteeseen, käytä kiertoilmaa. Anna sämpylöiden kohota liinan alla uunin lämpiämisen ajan. Vispaa kananmuna ja voitele sämpylät. Paista n. 10–15 minuuttia, tai kunnes sämpylät ovat kullanruskeita.

Kuva ja resepti: Cathrine Brandt, ruokabloggari

Leipien määrä

12 kpl

Tarvitset

250 g haaleaa vettä
15 g hiivaa
2 tl sokeria
175 g karkeita öölanninvehnäjauhoja (voi korvata grahamjauhoilla tai karkeilla spelttijauhoilla)
225 hienoja öölanninvehnäjauhoja (voi korvata tavallisilla vehnäjauhoilla)
8 g suolaa
30 g pehmeää voita
50 g unikonsiemeniä
1 muna voiteluun

Jaa leipomuksesi Instagrammissa #parasleivanpaistaja

#parasleivanpaistaja

Vähemmän
Gorenje social medias
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA

Seuraa Paras leivänpaistaja Facebookissa ja inspiroidu resepteistä, leivontavinkeistä ja maukkaista leipäkokemuksista.

#parasleivanpaistaja

SEURAA MEITÄ INSTAGRAMMISSA
SEURAA MEITÄ INSTAGRAMMISSA
SEURAA MEITÄ INSTAGRAMMISSA

Seuraa  Paras leivänpaistaja Instagrammissa ja inspiroidu resepteistä, leivontavinkeistä ja maukkaista leipäkokemuksista

#parasleivanpaistaja

Tilaa uutiskirjeemme