Mitäpä sanoisit vastaleivotuista aamiaissämpylöistä? Tässä resepti suolaisiin muffineihin, jotka on höystetty rapealla pekonilla ja juustolla – takaan, että ne tulevat olemaan aamiaispöytäsi suosikkeja.
Tee näin
Sekoita kulhossa keskenään muna, maito ja öljy. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, suola, leivinjauhe ja pippuri. Sekoita lusikalla kuivat ja nestemäiset seokset keskenään, kunnes taikina on tasaista ja notkeaa. Lisää joukkoon pekonikuutiot, raastettu juusto ja hieman hienoksi pilkottua ruohosipulia.
Jaa taikina paperisiin muffinivuokiin ja paista kiertoilmauunissa 200 asteessa n. 18-20 minuuttia.
Kuvaaja & recepti: Ditte Ingemann
Tarvitset
1 muna
2 ½ dl maitoa
50 g oliiviöljyä
150 vehnäjauhoja
100 g täysjyväspelttijauhoja
karheaa merisuolaa
2 tl leivinjauhetta
mustapippuria
200 g rapeaksi paistettuja pekonipaloja
50 g kovaa suolaista juustoa, esim. parmesaania
tuoretta ruohosipulia
Jaa leipomuksesi Instagramissa #parasleivanpaistaja
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
Seuraa Paras leivänpaistaja Facebookissa ja inspiroidu resepteistä, leivontavinkeistä ja maukkaista leipäkokemuksista.
#parasleivanpaistaja
SEURAA MEITÄ INSTAGRAMMISSA
Seuraa Paras leivänpaistaja Instagrammissa ja inspiroidu resepteistä, leivontavinkeistä ja maukkaista leipäkokemuksista
#parasleivanpaistaja