Nämä makkaranyytit maistuvat herkullisilta ja ne sopivat mainiosti juhliin, syntymäpäiville tai vaikkapa piknik-koriin itse tehdyn ketsupin kanssa. Mausta ketsuppi esimerkiksi chilillä, oreganolla tai timjamilla.

Tee näin
Makkaranyytit:
Pilko kukkakaali pienemmäksi ja tee paloista monitoimikoneessa sileää pyreetä. Lisää muut ainekset ja sekoita. Muotoile taikinasta litteitä leipiä. Tämä on helpointa tehdä kostutetuilla käsillä.
Laita makkara taikinan keskelle ja taita taikina makkaran ympärille nyytiksi. Paina taikina kiinni kunnolla. Ripottele pellavansiemeniä nyyttien päälle. Laita ne pellille leivinpaperin päälle.
Paistaa makkaranyyttejä 200 asteessa kiertoilmauunissa 20–25 minuuttia. Anna nyyttien jäähtyä leivinpaperilla ennen kuin laitat ne jääkaappiin tunniksi, jolloin nyyteistä tulee kiinteitä ja hyvärakenteisia. Säilytetään viileässä.
Ketsuppi:
Sekoita kaikki ainekset keskenään kattilassa ja keitä puoli tuntia. Sekoita keittynyt seos tasaiseksi monitoimikoneessa. Kaada seos takaisin kattilaan ja anna sen kiehua n. 30 minuuttia.
Tarkista ketsupin maku ja kaada se puhtaaseen ja sterilisoituun lasiin. Säilytä jääkaapissa. Ketsuppi säilyy kaksi viikkoa.
Kuvaaja & recepti: Ditte Ingemann
Tarvitset
Makkaranyytit:
500 g kukkakaalia
60 g tavallisia mantelijauhoja
20 g pellavansiemeniä
50 g juustoraastetta
3 munaa
2 rkl krassia, basilikaa tai persiljaa
10 g psyllium-jauhetta
½ tl merisuolaa
15 pientä, laadukasta makkaraa
Ketsuppi:
800 g kaltattuja tomaatteja
140 g tomaattipyreetä
1 silputtu punasipuli
1 murskattu valkosipuli
1 omena
1 tl viismaustetta
1 tl oreganoa
3 rkl omenasiiderietikkaa
3 rkl sokeria tai kookossokeria
suolaa ja pippuria
Jaa leipomuksesi Instagramissa #parasleivanpaistaja
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
Seuraa Paras leivänpaistaja Facebookissa ja inspiroidu resepteistä, leivontavinkeistä ja maukkaista leipäkokemuksista.
#parasleivanpaistaja
SEURAA MEITÄ INSTAGRAMMISSA
Seuraa Paras leivänpaistaja Instagrammissa ja inspiroidu resepteistä, leivontavinkeistä ja maukkaista leipäkokemuksista
#parasleivanpaistaja