Herkullisia emmervehnästä valmistettuja kurpitsansiemensämpylöitä voi käyttää lisäkkeenä keitoille ja kypsentämättömille salaateille. Täysjyväemmerissä on runsaasti E-vitamiinia, joka on tärkeää immuunijärjestelmälle ja hermojen toiminnalle. Voit siis hyvällä omallatunnolla syödä itsesi kylläiseksi näillä rapeilla kurpitsansiemensämpylöillä.

Tee näin
Sekoita hiiva veteen, lisää hunaja suola ja öljy sekä kaikki siemenet, valkoinen vehnäjauho ja täysjyväemmer. Peitä kulho kelmulla, laita se jääkaappiin ja anna kohota yön yli. Ota taikina jääkaapista n. tuntia ennen leipomista. Vaivaa taikinaan kevyesti vielä lisää emmerjauhoja, muotoile se rullaksi, joka leikataan 10 viipaleeksi ja laitetaan pellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle kurpitsansiemeniä ja suolaa. Anna jälkikohota 10‒15 minuuttia. Paista 250 asteessa 15‒18 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kullanvärisiä, ja anna sen jälkeen jäähtyä ritilällä.
Täysjyväemmer tekee leivästä tummaa ja aromaattista. Siinä on runsaasti E-vitamiinia ja foolihappoa. Sopii pehmeänä taikinana hyvin paistettavaksi vuoassa.
Energiaa sämpylää kohden: 260 kcal, rasvaa 30 %, proteiinia 14 %, hiilihydraattia 56 %
Tarvitset
15 g hiivaa
4 dl vettä
1 rkl hunajaa
1 rkl merisuolaa hiutaleina
1 rkl oliiviöljyä
50 g vehnän jyviä tai esikypsennettyjä spelttijyviä
50 g auringonkukan siemeniä
50 g suolattuja, paahdettuja kurpitsan siemeniä
25 g pellavan siemeniä
200 g valkoisia vehnäjauhoja
200 g luomutäysjyväemmervehnäjauhoja (Aurion)
Päälle siroteltavaksi:
25 g karkeiksi murskattuja, suolattuja kurpitsan siemeniä
merisuolahiutaleita
Jaa leipomuksesi Instagramissa #parasleivanpaistaja
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
Seuraa Paras leivänpaistaja Facebookissa ja inspiroidu resepteistä, leivontavinkeistä ja maukkaista leipäkokemuksista.
#parasleivanpaistaja
SEURAA MEITÄ INSTAGRAMMISSA
Seuraa Paras leivänpaistaja Instagrammissa ja inspiroidu resepteistä, leivontavinkeistä ja maukkaista leipäkokemuksista
#parasleivanpaistaja