Korvapuustit - Gorenje
Korvapuustit
Tämä resepti on norjalaiselta Morten Schakendalta Lomin leipomosta. Sopivan reseptin puuttumisesta johtuen lukemattomat yritykset leipoa korvapuusteja Meyerin leipomossa eivät tuottaneet haluttua lopputulosta, joten lähdimme retkelle norjalaiseen erämaahan hakemaan tätä reseptiä, jonka Morten ystävällisesti antoi meille, ja nyt sinäkin saat sen.

Tee näin

Kaada kylmä maito kulhoon ja sekoita hiiva joukkoon. Lisää muna, vehnäjauho, sokeri, suola ja kardemumma ja vaivaa taikinaa, kunnes se tasaista ja sileää ja irtoaa kulhon reunoista. Siihen menee n. 7‒8 minuuttia koneella alhaisella teholla (ks. vinkki käsin vaivaamiseen). Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja lisää ne taikinaan, joka on nyt vaivattava tasaiseksi ja sileäksi. Siihen menee n. 7‒8 minuuttia (pitkät vaivausajat ovat tärkeitä lopputuloksen kannalta). Anna sen jälkeen taikinan levätä n. 1½ tuntia liinan alla, jotta taikina nousee hieman.

Muotoile taikinasta kiinteä kimpale, paketoi se kotitalouskelmuun ja laita se jääkaappiin viilentymään ainakin 1 tunniksi. Sillä välin kun taikina lepää, sekoita pehmeä voi, sokeri ja kaneli täytteeksi. Laita taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli siitä suorakulmio, jonka koko on n. 30 x 60 cm. Levitä täyte tasaisesti taikinalevyn päälle.

Käännä kolmasosa taikinasta keskelle ja taita kolmannes toisesta päästä ensimmäisen päälle, jolloin saat kolme päällekkäistä kerrosta. Kauli taikina uudelleen n. 30 x 30 cm:n kokoiseksi ja leikkaa se 12 suikaleeseen, jotka ovat noin 2,5 cm leveitä ja 30 cm pitkiä. Kierrä jokaista suikaletta tarttumalla suikaleeseen molemmista päistä ja kiertämällä vastakkaisiin suuntiin siten, että suikaleeseen tulee 6‒7 kierrettä. Älä paina liian kovaa, jottei täyte pursua ulos.

Ota kierretty suikale toiseen käteen ja kierrä se 2 kertaa toisen käden etu- ja keskisormen ympärille. Laita suikaleen jäljelle jäävä pää kierrosten päälle etu- ja keskisormen väliin. Vedä suikaleen pää kierrosten läpi siten, että pää kiinnittyy korvapuustin sisälle. Asettele korvapuustit uunipelleille leivinpaperin päälle kierteet ylöspäin. Anna korvapuustien kohota lämpimässä ja peitettyinä kaksinkertaisiksi. Voitele ne munalla ja paista 200°:ssa n. 12‒14 minuuttia. Jäähdytä korvapuustit ritilällä.

Vinkki

Voit hyvin vaivata taikinan myös käsin, jos sinulla ei ole yleiskonetta. Sinun on vain vaivattava taikina, kun voi on jo mukana. Vaivaa ensin pari minuuttia kulhossa ja ota sitten taikina pöydälle ja jatka vaivaamista. Taikina voi olla tarttuvaa, mutta älä antaudu kiusaukselle lisätä jauhoja, taikina kiinteytyy kyllä. Vaivaa 3‒4 minuuttia, pidä 10‒15 minuutin tauko, ja jatka samaan tapaan, kunnes taikina on tasaista ja elastista.

Ohjeen on tehnyt Meyers Madhus.

Leipien määrä

12 kpl

Tarvikkeet

5 dl kylmää täysmaitoa
50 g hiivaa
1 kananmuna
1 kg vehnäjauhoja
150 g sokeria
10 g suolaa
15 g jauhettua kardemummaa
150 g voita

Täyte:
200 g pehmeää voita
200 g sokeria
20 g jauhettua kanelia

Lisäksi:
voitelemiseen 1 kananmuna, jonka rakenne on rikottu
sokeria siroteltavaksi

Jaa leipomuksesi Instagramissa #parasleivanpaistaja

#parasleivanpaistaja

Vähemmän
Gorenje social medias
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA

Seuraa Paras leivänpaistaja Facebookissa ja inspiroidu resepteistä, leivontavinkeistä ja maukkaista leipäkokemuksista.

#parasleivanpaistaja

SEURAA MEITÄ INSTAGRAMMISSA
SEURAA MEITÄ INSTAGRAMMISSA
SEURAA MEITÄ INSTAGRAMMISSA

Seuraa  Paras leivänpaistaja Instagrammissa ja inspiroidu resepteistä, leivontavinkeistä ja maukkaista leipäkokemuksista

#parasleivanpaistaja

Tilaa uutiskirjeemme