Pyöreää, rapeaa ja superterveellistä. Kirnupiimäleipä kamutvehnästä on täydellinen aamiaiseksi tai vaihtoehdoksi valkoiselle voileivälle. Kamutvehnä on ikivanha viljalaji, joka on kotoisin Egyptistä ja on läheistä sukua durumvehnälle. Kamutjauhoissa on suuri kuitupitoisuus, joten ne sopivat täydellisesti täysjyväleivän leipomiseen.

Tee näin
Valmista ensin esitaikina. Sekoita vesi, täysjyväjauhot ja hiiva. Peitä kulho kelmulla ja anna sen olla lämpimässä yön yli. Sekoita seuraavana päivänä kirnupiimä, hiiva ja mallas yhteen. Sekoita joukkoon esitaikina ja lisää sen jälkeen kuituleivontamix, kamut- ja vehnäjauhot. Vaivaa taikinaa n. 8 minuuttia. Taikina on mehukas ja sopii hyvin vatkattavaksi tehosekoittimella tai sähkövatkaimella taikinakulhossa. Anna taikinan kohota lämpimässä ½ tuntia. Vaivaa se uudelleen ja anna taas kohota ½ tuntia. Muotoile taikina pyöreäksi leiväksi, laita se leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja anna jälkikohota 1 tunnin ajan. Paista leipää 250 asteessa 15 minuuttia. Laske lämpötila 200 asteeseen ja paista vielä 15‒20 minuuttia.
Kamutjauho on 100 % täysjyvätuote, jolla on hyvät leivontaominaisuudet, ja siinä on runsaasti ravintokuituja, foolihappoa ja E-vitamiinia.
Energiaa viipaletta kohden: 170 kcal, rasvaa 6 %, proteiinia 13 %, hiilihydraattia 81 %
Leipien määrä
1 kpl, n. 20 siivua
Tarvitset
Esitaikina:
1,5 dl vettä
150 g täysjyvävehnäjauhoja
6 g hiivaa
Leipä:
3 dl luomukirnupiimää
10 g hiivaa
1 rkl suolaa hiutaleina
2 rkl mallassiirappia
125 g Urtekram kuituleivontamix, jossa on maissihiutaleita ja chian ja pellavan siemeniä
300 g luomutäysjyväkamutia (Aurion)
100 g vehnäjauhoja
Jaa leipomuksesi Instagramissa #parasleivanpaistaja
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
Seuraa Paras leivänpaistaja Facebookissa ja inspiroidu resepteistä, leivontavinkeistä ja maukkaista leipäkokemuksista.
#parasleivanpaistaja
SEURAA MEITÄ INSTAGRAMMISSA
Seuraa Paras leivänpaistaja Instagrammissa ja inspiroidu resepteistä, leivontavinkeistä ja maukkaista leipäkokemuksista
#parasleivanpaistaja