Tee näin
Lämmitä maito haaleaksi ja sekoita hiiva joukkoon. Lisää kaikki muut ainekset paitsi voi. Anna taikinan kohota noin 20 minuuttia.
Kauli taikina jauhoisen alustan päällä n. 25 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Jaa kylmä voi kolmeen osaan ja höylää juustohöylällä yksi pala taikinan toisen puolikkaan päälle. Taita taikina kahtia niin, että höylätyt voipalat jäävät taikinan sisään. Kauli taikinasta uudelleen 25 x 40 cm:n kokoinen levy, höylää päälle kerros voita ja taita taikina uudelleen. Toista sama yhteensä kolme kertaa, kunnes kaikki voi on käytetty.
Anna taikinan nousta n. 30 minuuttia mieluiten viileässä, jotta voi ja taikina saavat saman lämpötilan. Kun taikina on kaulittu kolmannen kerran, tulisi sen olla 0,5 cm paksu ja 20 cm leveä. Voitele taikina vedellä ja taita se niin, että taikina on kolmessa kerroksessa. Kauli vielä kevyesti päältä, jotta kerrokset eivät irtoaisi toisistaan.
Voitele taikina munalla ja ripottele päälle tiheä ja paksu kerros unikonsiemeniä. Leikkaa taikina 5 x 10 cm kokoisiin paloihin, näistä tulee noin 20 birkapullaa. Laita pullat leivinpaperin päälle pellille ja peitä pelti pussilla. Anna pullien kohota noin 30 minuuttia. Paista 225 asteessa 12–15 minuuttia.
Kuvaaja & recepti: Ditte Ingemann