Vesi tai jää jääkaapissa Tätä se tarkoittaa - Gorenje

Vesi tai jää jääkaapissa Tätä se tarkoittaa

HOME SIMPLIFIED
19.5.2021
Veden tain jään kertyminen jääkaappiin ei ole koskaan hyvä merkki. Näin voit korjata tilanteen tai välttää sen.

Oletko koskaan miettinyt, miksi jäätä kertyy jääkaappiin tai miksi siitä tulee vuotaa vettä? Se ei todellakaan kuulu normaaliin toimintaan ja vaatii toimia sinulta tai jopa huoltoteknikolta. Katsotaan ensin, mitä voit tehdä vedelle tai jäälle jääkaapissa.

Miksi jääkaapin pohjalla on vettä?

Onko jääkaapin ovi kiinni? Jos ovi ei ole kunnolla kiinni, jääkaappi lämpenee ja alkaa kerryttämää kondensaatiota. Siksi vettä alkaa kertymään jääkaapin pohjalle ja pisaroista voi muodostua vuotoja. Varmista siksi, että ovi on kunnolla kiinni eikä mikään estä sitä. Tarkista heti ensimmäiseksi, että ovi istuu tiiviisti paikallaan. Jos se on löysällä, sen oven kumitiivisteessä on luultavasti vikaa. Muista, että useimpien valmistajien käyttöohjeiden mukaisesti oven kumintiivisteet on puhdistettava säännöllisesti, vähintään kerran kuudessa kuukaudessa, jolloin jääkaappiin ei pääse kertymään jäätä.

Maailmankaupan ja kaupankäynnin nousukausi on pilannut meidät. Jopa keskellä talvea kauppojen hyllyiltä löytyy mansikoita tai tomaatteja toiselta puolelta maailmaa. Maailmanlaajuisten pandemia- ja logistiikkarajoitusten myötä yhä useammat ihmiset ovat kuitenkin tulleet tietoisiksi paikallisesti kasvatettujen ja kausiluontoisten elintarvikkeiden merkityksestä. Hyvän terveyden ylläpitämiseksi on paljon suositeltavampaa syödä elintarvikkeita, jotka kasvavat lähellä kotia. Ja nauttia neljän vuodenajan erityisestä viehätyksestä, jotka tarjoavat aina jotakin uutta.

Tarkista, jätitkö lomatilan päälle

Jos olet ottanut lomatilatoiminnon käyttöön lähtiessäsi pidemmälle lomalle, jääkaappi toimii korkeammassa lämpötilassa, mikä voi johtaa kondensaatioon ja vesipisaroiden muodostumiseen jääkaapissa. Tarkista, onko loma- tai energiansäästötoiminnot käytössä, ja poista ne käytöstä.

Erottele elintarvikkeet ilmanvaihdon parantamiseksi

Myös jääkaapin on hengitettävä. Tämä tarkoittaa riittävän tilan luomista jääkaapin sisälle kunnollisen ilmavirran mahdollistamiseksi. Järjestä elintarvikkeet jääkaappiin niin, että niiden välillä on riittävästi tilaa. Mikään ruoka ei saa koskettaa jääkaapin takaseinää, koska se vaikuttaa kielteisesti alaspäin suuntautuvaan ilmavirtaan ja voi johtaa jään kertymiseen pohjalle. Tarkista ja varmista, että jääkaapin ja pakastimen tuuletusaukot eivät ole tukossa. Jään kertyminen jääkaappiin on merkki siitä, että jokin on vialla.

Jääkaapissani on reikä!

Kyllä, niin on. Ja oikein hyvästä syystä. Sitä kutsutaan sulatusviemäriksi. Ruokahiukkaset tai muut vieraat esineet jäävät helposti viemäriin. Jos roskia pääsee kertymään, viemäri voi tukkeutuu ja jääkaapin pohjalle alkaa vuotamaan vettä. Jos luulet, että viemäri on tukossa, sammuta virta ja odota, että se sulaa.

Sulatusviemäri kannattaa myös puhdistaa säännöllisesti. Vaikka viemärin puhdistus kuumalla vedellä saattaa toimia erinomaisesti tukkeutuneille kylpyhuoneen viemäreille, on suuri virhe tehdä niin jääkaapin kohdalla. Älä koskaan kaada kuumaa vettä suoraan sulatusviemäriin tai jääkaapin sisälle, koska se voi aiheuttaa jääkaapin sisäisiä ongelmia. Käytä sen sijaan ohutta tikkua, joka tulee monissa jääkaapeissa mukana – tarkista mukana toimitetut tuotteet.

Älä laita mitään kuumaa jääkaappiin

Tämä vaikuttaa loogiselta. Jokaisessa käyttöohjeessa todetaan selvästi, että kuumaa tai juuri kypsennettyä ruokaa ei saa laittaa suoraan jääkaappiin, koska se voi lisätä kosteudetta ja aiheuttaa jään muodostumista. Odota siksi, että ruoka jäähtyy ennen jääkaappiin laittamista. Tämä myös aiheuttaa veden kertymistä jääkaappiin ja on vältettävissä.

Onko jääkaappisi tasaisella alustalla?

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä syynä veden kertymiseen jääkaapissa voi olla epätasainen alusta, jolle jääkaappi on sijoitettu. Tässä tapauksessa voi olla, että ovi ei sulkeudu tiiviisti. Tiedät todennäköisesti loput tarinasta: lämmin ilma leviää kaapissa, jolloin jääkaappi yrittää kompensoida liiallista lämpöä ja työskentelee liian kovasti pakastaen ruokaa. Tässä tapauksessa, kuten vuotavan tiivisteenkin kohdalla, tapahtuu sisäisiä ja ulkoisia "tulvia", kun tyhjennysreikä ei kestä epätavallista vesimäärää.

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme