Kodin energiatehokkuus - Gorenje

Kodin energiatehokkuus

HOME SIMPLIFIED
12.6.2017
Voit itse toteuttaa omassa arjessasi erilaisia energiaa säästäviä tekoja, jotka omalta osaltaan auttavat meitä säilyttämään tämän Aurinkoa kiertävän planeettamme. Tässä muutamia vinkkejä:

1. Älä jätä valoja tai televisiota päälle, kun et tarvitse niitä. Irrota laturin johto aina seinästä, kun laitteen akku on latautunut täyteen.

2. Pese pyykit illalla, kun sähkönkulutus ja näin ollen hinnatkin ovat alhaisemmat. Ripusta pyykit useammin kuivumaan kuivausrummun käytön sijaan ja käytä luonnonmukaista pesuainetta.

3. Valitsemalla energiatehokkaita kodinkoneita saat pienennettyä sähkö- ja vesilaskujasi, ja samalla säästät luontoa.

Energialuokkien erot

Kodinkoneiden energiatehokkuus ilmoitetaan kirjaimin ja värein, joiden mukaan laitteet jaetaan eri energialuokkiin. Korkein energialuokka on A+++. Tällä merkillä varustetut kodinkoneet ovat kaikkein energiatehokkaimpia.

Esimerkiksi A+++ -merkinnän saaneet kylmälaitteet ja kuivausrummut ovat jopa 60 prosenttia, pesukoneet ja astianpesukoneet jopa 30 prosenttia, energiatehokkaampia kuin A-luokan tuotteet. A-luokan jälkeen tulee B, sitten C ja lopuksi D. Korkein energialuokka on aina vihreä ja alin luokka on punainen. Kaikki Gorenjen tuotteet ovat saaneet merkinnän A+++, A++, A+ tai A.

Sähkönkulutus ei ole ainoa energiatehokkuuteen vaikuttava tekijä. Esimerkiksi kylmälaitteiden energialuokka määräytyy myös niiden tilavuuden ja äänitason perusteella. Pesukoneissa vedenkulutus ja linkousteho vaikuttavat luokitukseen, ja astianpesukoneissa huomioidaan lisäksi pesu- ja kuivausteho.

Elämä on monimutkaista, siksi teemme pyykihuollosta vaivatonta.

Tiedämme, että sinulla on parempaakin tekemistä kuin miettiä pyykkihuoltoa. Siksi suunnittelimme Gorenjen uudet WaveActive -pesukoneet ja -kuivausrummut niin, että ne takaavat ensiluokkaiset pesu- ja kuivaustulokset pienellä vaivalla.

Gorenjen uusissa WaveActive-pesukoneissa käytetään ainutlaatuista IonTech-tekniikkaa, joka poistaa pinttyneetkin tahrat hellävaraisesti.

Luonnollinen ionisaatioprosessi takaa parhaat pesutulokset myös alhaisissa lämpötiloissa ja ilman lisäkemikaaleja, huuhteluaineita tai muita allergisoivia aineita.

Lue myös

Tutustu muihin elämää helpottaviin aiheisiin

Tilaa uutiskirjeemme