Keittiö uuteen uskoon: panosta retrotyyliin! - Gorenje

Keittiö uuteen uskoon: panosta retrotyyliin!

HOME SIMPLIFIED
12.6.2017
To enable videos, please confirm marketing purposes
Keittiö on usein kodin mielikuvituksettomimmin sisustettu huone, mutta asian ei pitäisi olla näin. Sehän on loppujen lopuksi koko kodin sydän – paikka jossa muistot syntyvät. Koska vietämme paljon aikaa keittiössä, sen pitäisi heijastaa sisäistä tyylitajuamme. Luomalla itsellesi persoonallisen keittiön et ainoastaan tee keittiöstäsi ainutlaatuista, vaan annat uuden ilmeen koko kodille.

Moderni retrotyyli: vuosisadan puolivälin tunnelmaa keittiöösi

Jos olet aikeissa antaa keittiöllesi uuden ilmeen ja haluat rikkoa tavallisen ja hillityn sisustustyylin rajat, kokeile retrotyylin elementtejä. 1950- ja 60-lukujen innoittama retrotyylinen sisustus antaa kodille ainutlaatuisen ja viehättävän ilmeen ja edustaa sisustustyylien uusinta trendiä. Voimakkaisiin kuvioihin ja epätavallisiin väreihin perustuva retrotyyli ei kuitenkaan sovi arkajaloille. Sen sijaan, että antaudut kokonaan retrotyylin valtaan, voit lisätä keittiöösi vain ripauksen sen viehätystä – valinta on sinun!

Lue alla olevat vinkit ja opi luomaan retrotunnelmaa keittiöösi.

1. Väriyhdistelmät
Ensimmäinen sääntö: ole rohkea! Väri muodostaa sisustuksen perustan, joten ota aikaa ja mieti tarkkaan, millainen värimaailma sopii parhaiten omaan retrovaikutteiseen keittiöösi. Leiki mustalla ja valkoisella, pehmeillä pastellisävyillä, kuten vaaleansininen ja beige, sekä rohkeammilla väreillä, kuten punainen, avokadon vihreä, oranssi, sinapinkeltainen, turkoosi, räikeä pinkki ja harmaa.

2. Voimakkaat kuviot
Yksinkertaiset, toistuvat geometriset kuviot yhdistettyinä rohkeisiin väreihin, ja joskus myös kontrastiväreihin, muodostavat ikonisen retrotyylin pohjan. Sisällytä niitä harkiten keittiösi seiniin tai muihin elementteihin, kuten kaakeleihin, verhoihin, pöytäliinoihin tai lamppuihin.

3. Graafiset ja taiteelliset elementit
Yksinkertainen voimakasvärinen kuva tai pop art -vaikutteinen taideteos ovat erinomaisia tapoja lisätä hieman retrotunnelmaa muutoin moderniin sisustukseen. Valitse suuri taideteos, jos haluat luoda hätkähdyttävän visuaalisen efektin.

4. Modernit retrotyyliset keittiölaitteet
Keittiön pitäisi olla yhtä kaunis kuin toimivakin. Varusta se moderneilla retrotyylisillä laitteilla, joissa nykyaikainen teknologia yhdistyy viehättävään retromuotoiluun. Kun valitset retrotyylisiä laitteita, suosi rohkeita värejä ja pyöristettyjä kulmia, jotka antavat huoneelle ainutlaatuisen retroilmeen.

5. Ikoniset retrotyyliset design-tuotteet
Mene askelta pidemmälle retrotyylisessä sisustamisessa ja osoita viime vuosisadan puolivälin tyylille sen ansaitsemaa kunnioitusta valitsemalla keittiöösi aitoja ikonisia sisustustuotteita. Erotu joukosta vintage-lampulla tai matkusta ajassa taaksepäin sijoittamalla keittiöösi ihastuttava retrotyylinen jääkaappi ja 50-luvun tyyliset baarijakkarat. Oletko valmis vielä rohkeampaan vetoon? Ripusta seinälle vilkkuva neon-kyltti! Panosta retrotyyliin Gorenjen Retro Collection -valikoiman avulla.

Pysäköi se keittiöösi

Volkswagenin lisensoiman Gorenje Retro -jääkaapin tunnuspiirteitä ovat kaksivärinen etupuoli ja suuri VW-logo ja se todella muistuttaa hämmästyttävän paljon kuuluisaa nelipyöräistä esikuvaansa.

Saatavana on perinteinen vaaleansininen tai bordeaux-punainen väri yhdistettynä samppanjan väriin, ja muotoilua täydentävät VW-logo ja krominväriset koriste-elementit. Tämä Gorenje Retro -malliston erikoismalli on tyylikäs lisä jokaiseen kotiin, samantekevää minne se pysäköidään.

Lue myös

Tutustu muihin elämää helpottaviin aiheisiin

Tilaa uutiskirjeemme