Vegaaniset kaalikääryleet - Gorenje

Vegaaniset kaalikääryleet

FOOD SIMPLIFIED
3.5.2022
Annokset: 4

Ainesosat:
  • pieni hapankaalinpää
  • 350 g keitettyä ohraa
  • 300 g nappisieniä
  • punasipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 iso porkkana
  • ½  puska tuoretta persiljaa
  • ¼ tl jauhettua kuminaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Kastikkeen ainesosat:

  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 200 ml tomaattipyrettä
  • 200 ml vettä
  • laakerinlehti
  • suolaa ja pippuria

Menetelmä:

1. Pilko 300 g sieniä pieniksi viipaleiksi
2. Raasta 1 iso porkkana
3. Kuumenna 2 rkl öljyä
4. Lisää 1 pilkottu punasipuli ja kuullota
5. Lisää 3 hienonnettua valkosipulinkynttä
6. Lisää pilkotut sienet
7. Kuullota 5 minuuttia
8. Lisää raastettu porkkana
9. Lisää 1/2 tl suolaa ja 1/2 tsp pippuria
10. Lisää 1/4 tl kuminaa
11. Lisää 350 g keitettyä ohraa
12. Lisää 1/2 puska persiljaa ja sekoita
13. Poista päät n. 1 kg hapankaalin lehdiltä
14. Lisää 2 rkl täytettä ja muotoile kaalikääryle
15. Pilko loput hapankaalinlehdet
16. Laita ne uuninkestävään astiaan
17. Laita viinikääryleet päälle
18. Kaada joukkoon 300 ml vettä
19. Laita kattilan kansi päälle
20. Paista 1 tunnin ajan 180 °C uunissa
21. Kuumenna 1 rkl öljyä kasarissa
22. Lisää 1 rkl jauhoa ja ruskista hieman
23. Lisää 1 rkl paprikaa ja kuullota 1 minuutin ajan
24. Lisää 200 ml tomaattipyrettä
25. Lisää 1 laakerinlehti, 1/2 tl suolaa ja 1/2 tl pippuria
26. Lisää 200 ml vettä ja sekoita
27. Kiehauta ja siirrä syrjään
28. Kaada kastike kääryleiden päälle
29. Laita ne takaisin uuniin ilman kantta
30. Paista 30 minuutin ajan 220 °C:ssa

Lue myös

Tutustu muihin elämää helpottaviin aiheisiin

Tilaa uutiskirjeemme