Vegaani potica (slovenialainen pähkinärulla) - Gorenje

Vegaani potica (slovenialainen pähkinärulla)

FOOD SIMPLIFIED
21.5.2021
Herkullista slovenialaista pääsiäisleivosta kutsutaan "poticaksi", ja sen ehdoton valinta jokaiseen pääsiäispöytään. Perinteinen potica (slovenialainen pähkinärulla) on valmistettu taitellusta ja rullatusta hiivataikinasta, joten se on todella pehmeää ja ilmavaa, ja täynnä erilaisia makuja, kuten saksanpähkinää, hasselpähkinää tai jopa rakuunaa. Nyt olemme tehneet siitä vegaanisen version.

Taikinan ainesosat:

  • 350 g jauhoa
  • 70 g sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 20 g tuorehiivaa
  • 175 ml riisimaitoa
  • 70 g vegaanista voita
  • ¼ tl kurkumaa
  • 1 rkl appelsiinin kuorta
Lisää jauho, sokeri ja suola suureen kulhoon. Tee keskelle kuoppa ja kaada siihen 175 ml lämmintä riisimaitoa. Ripottele riisimaitoon 20 g tuorehiivaa ja anna sen levätä muutaman minuutin ajan, kunnes hiiva reagoi. Kaada kulhoon sulatettua vegaanivoita, lisää 1 rkl appelsiininkuorta ja ¼ tl kurkumaa. Sekoita yleiskoneella taikinakoukulla 5 minuutin ajan keskinopeudella. Taikinan tulisi olla todella pehmeää ja kimmoisaa kevyesti painettuna. Muodosta taikinasta pallo, ripottele päälle jauhoa ja peitä liinalla. Anna kohota 40-60 minuutin ajan lämpimässä paikassa. Taikinan tulisi vähintään kaksinkertaistua. Laita 380 g saksanpähkinöitä, 40 g sokeria ja 20 g vaniljasokeria kulhoon ja sekoita. Kaada 150 ml riisikermaa pieneen kasariin, lisää sitten 100 ml riisimaitoa ja 100 g vegaanista voita. Kiehauta hitaasti ja kaada saksanpähkinöiden päälle. Lisää makua saat lisäämällä 2 rkl rommia ja sekoittamalla lusikalla, kunnes rakenne on kermaista. Kun taikina on kohonnut, varmista, että sinulla on suuri työskentelypinta käytössäsi. Levitä jauhoa alustalle ja aseta taikina keskelle työtasoa ja aloita taikinan kaulinta suorakaiteen muotoiseksi. Kaulitse se suureksi ympyräksi. Sen tulisi olla mahdollisimman ohut. Varmista, ettei se tartu työtasoon. Levitä täyte tasaisesti taikinalle ja rullaa poticaa pidemmältä puolelta lyhyemmälle puolelle. Rullaa varovasti napakaksi rullaksi. Leikkaa epätasaisuuden molemmista päistä. Aseta rullattu taikina kevyesti rasvattuun kakkuvuokaan ja anna sen levätä vielä 15 minuuttia huoneenlämmössä. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Lävistä poticaa muutaman kerran vartaalla ja aseta se uuniin alimmalle tasolle. Paista 50-60 minuutin ajan, kunnes pinta on kullanruskea. Poista uunista ja anna jäähtyä kokonaan ennen vuoasta poistamista. Sirottele päälle tomusokeria ja vegaaninen potica on valmis tarjoiltavaksi.

Paista muistoja homemade-muotoilluissa ja kalusteisiin asennettavissa uuneissa

Keittiö on kodin sydän ja kalusteisiin asennettavat uunimme ovat modernin keittiön sydän. Niiden tunnusomainen HomeMade-muotoilu ja suurempi 71 l tilavuus varmistavat, että kaikki ateriasi mahtuvat paistumaan täydellisiksi. Ne ovat varustettuja lukuisilla intuitiivisia toiminnoilla, jotka helpottavat ruoanlaittoa, inspiroivat sinua pitämään hauskaa keittiössä yhdessä rakkaittesi kanssa sekä leipomaan tuoreita muistoja aina tilaisuuden tullen.

Lue myös

Tutustu muihin elämää helpottaviin aiheisiin

Tilaa uutiskirjeemme