Talvinen marsipaanikakku - Gorenje

Talvinen marsipaanikakku

FOOD SIMPLIFIED
14.12.2020
Täydellinen kakku talven juhliin.

Ainesosat:

  • 200 g voita
  • 100 g tummaa suklaata
  • 80 g mantelihiutaleita
  • 80 g paahdettuja hasselpähkinöitä
  • 80 g kuivattuja karpaloita
  • 80 g kuivattuja aprikooseja
  • Puolikkaan appelsiini kuori ja mehu
  • 3 kananmunaa
  • 200 g jauhoja, jossa on nostatusainetta
  • 1 tl maustepippuria
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 100 g mantelijauhoa
  • 150 g kaulittua marsipaania
  • 200 g tummaa suklaata kuorrutukseen
  • Haluamiasi talvisia koristeita
Menetelmä:

1. Lisää 200 g voita ja 100 g tummaa suklaata
2. Lisää 70 g hunajaa ja 140 g fariinisokeria
3. Sulata ainesosat sekoittaessasi
4. Lisää 80 g mantelihiutaleita ja 80 g paahdettuja hasselpähkinöitä
5. Lisää 80 g karpaloita ja 80 g hienonnettuja aprikooseja
6. Kaada suklaaseos seoksen päälle, jossa on pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä
7. Lisää puolikkaan appelsiini kuori ja mehu
8. Sekoita hyvin
9. Lisää 3 vatkattua kananmunaa ja 200 g jauhoja, joissa on nostatusainetta
10. Lisää 1 tl maustepippuria, 3 rkl kaakaojauhetta ja 1 tl vaniljauutetta
11. Lisää 100 g mantelijauhoja ja sekoita hyvin
12. Siirrä paistovuokaan, jonka koko on 12 x 20 cm
13. Paista 90 minuuttia 150 °C:ssa
14. Anna kakun jäähtyä ja tasoita sen pinta
15. Päällystä150 g kaulittua marsipaania
16. Kaada päälle 200g sulatettua tummaa suklaata ja anna jäähtyä
17. Koristele suklaalla ja muilla talvisilla koristeilla ja tarjoile
Tee muistoja: kiinteät uunit
Gorenjen uunien tunnusomainen pyöreä muoto on yksi niiden hyödyllisimmistä ominaisuuksista. Perinteisen leivinuunin tavoin kuuma ilma pääsee kiertämään uunissa esteittä. Koska ruokaa lämmitetään tasaisesti kaikilta puolilta, se on aina täydellisesti paistettu: rapea ulkopuolelta ja mehukas sisältä.

Lue myös

Tutustu muihin elämää helpottaviin aiheisiin

Tilaa uutiskirjeemme