Talvinen marsipaanikakku
Talvinen marsipaanikakku
FOOD SIMPLIFIED
14.12.2020
Täydellinen kakku talven juhliin.
Ainesosat:
- 200 g voita
- 100 g tummaa suklaata
- 80 g mantelihiutaleita
- 80 g paahdettuja hasselpähkinöitä
- 80 g kuivattuja karpaloita
- 80 g kuivattuja aprikooseja
- Puolikkaan appelsiini kuori ja mehu
- 3 kananmunaa
- 200 g jauhoja, jossa on nostatusainetta
- 1 tl maustepippuria
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl vaniljauutetta
- 100 g mantelijauhoa
- 150 g kaulittua marsipaania
- 200 g tummaa suklaata kuorrutukseen
- Haluamiasi talvisia koristeita
Menetelmä:
1. Lisää 200 g voita ja 100 g tummaa suklaata
2. Lisää 70 g hunajaa ja 140 g fariinisokeria
3. Sulata ainesosat sekoittaessasi
4. Lisää 80 g mantelihiutaleita ja 80 g paahdettuja hasselpähkinöitä
5. Lisää 80 g karpaloita ja 80 g hienonnettuja aprikooseja
6. Kaada suklaaseos seoksen päälle, jossa on pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä
7. Lisää puolikkaan appelsiini kuori ja mehu
8. Sekoita hyvin
9. Lisää 3 vatkattua kananmunaa ja 200 g jauhoja, joissa on nostatusainetta
10. Lisää 1 tl maustepippuria, 3 rkl kaakaojauhetta ja 1 tl vaniljauutetta
11. Lisää 100 g mantelijauhoja ja sekoita hyvin
12. Siirrä paistovuokaan, jonka koko on 12 x 20 cm
13. Paista 90 minuuttia 150 °C:ssa
14. Anna kakun jäähtyä ja tasoita sen pinta
15. Päällystä150 g kaulittua marsipaania
16. Kaada päälle 200g sulatettua tummaa suklaata ja anna jäähtyä
17. Koristele suklaalla ja muilla talvisilla koristeilla ja tarjoile
Tee
muistoja: kiinteät uunit |
|
Gorenjen uunien tunnusomainen pyöreä muoto on yksi niiden
hyödyllisimmistä ominaisuuksista. Perinteisen leivinuunin tavoin kuuma ilma
pääsee kiertämään uunissa esteittä. Koska ruokaa lämmitetään tasaisesti
kaikilta puolilta, se on aina täydellisesti paistettu: rapea ulkopuolelta ja
mehukas sisältä. |
Lue myös
Tutustu muihin elämää helpottaviin aiheisiin