Suklaakakku ylijäämäriisistä
FOOD SIMPLIFIED
5.11.2020
Käytä jäljellä oleva riisi tähän herkulliseen suklaakakkuun. Se säilyy jääkaapissa 3 päivää, mutta olemme varmoja, että kakku on syöty jo kauan ennen sitä.
Ainesosat:
200 g ylijäänyttä keitettyä riisiä
200 g sokeria
5 kananmunaa
40 g kaakaojauhetta
2 tl vanilja-aromia
160 g mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
200 g suklaaganachea
50 g tuoreita mansikoita
Soseuta kypsennetty riisi ja sokeri monitoimikoneessa. Siirrä kulhoon, riko joukkoon 5 munaa ja sekoita hyvin. Lisää 40 g kaakaota ja 1 tl leivinjauhetta, jonka jälkeen 2 tl vanilja-aromia ja 160 g mantelijauhoa. Sekoita hyvin ja kaada kakkuvuokaan. Paista 40-50 minuuttia 180 °C:ssa ja viimeistele vatkatulla suklaaganachella ja mansikoilla.
Tee muistoja: kiinteät uunit
Kotitekoinen muoto Gorenjen uunien tunnusomainen pyöreä muoto on yksi niiden hyödyllisimmistä ominaisuuksista. Perinteisen leivinuunin tavoin kuuma ilma pääsee kiertämään uunissa esteittä. Koska ruokaa lämmitetään tasaisesti kaikilta puolilta, se on aina täydellisesti paistettu: rapea ulkopuolelta ja mehukas sisältä.
Lue myös
Tutustu muihin elämää helpottaviin aiheisiin