Sitruunamarenki-unikonsiemenpatukat - Gorenje

Sitruunamarenki-unikonsiemenpatukat

FOOD SIMPLIFIED
24.6.2021
  • 70 g sokeria
  • 2 rkl unikonsiemeniä
  • 260 g sokeria
  • 1 sitruunan kuori
  • 2 rkl jauhoa
  • ½ tl suolaa
  • 5 suurta kananmunaa
  • 4 munankeltuaista
  • 250 ml tuoretta sitruunanmehua

Marengin ainesosat:

  • 4 kananmunan valkuaista
  • 1 tl maissitärkkelystä
  • 120 g sokeria
  • 1 tl vaniljaa
Menetelmä:
1. Sekoita kulhossa 250 g jauhoja, 2 rkl maissitärkkelystä ja 70 g sokeria
2. Lisää 2 rkl unikonsiemeniä, 1 tl suolaa ja sekoita
3. Kaada joukkoon 220 g sulatettua voita ja sekoita hyvin
4. Vuoraa 22 x 36 cm leivontavuoka leivinpaperilla
5. Kaada taikina vuokaan, levitä tasaisesti ja painele kevyesti
6. Laita uuniin 30 minuutiksi 175 °C:seen
7. Lisää yhden sitruunan kuori 260 g:aan sokeria ja sekoita käsin
8. Lisää 2 rkl jauhoja, 1/2 tl suolaa, 4 munankeltuaista, 5 kokonaista suurta kananmunaa ja sekoita hyvin
9. Kaada joukkoon 250 ml sitruunanmehua samalla vatkaten
10. Tällä välin ota vuoka pois uunista ja laske lämpötila 150 °C:seen
11. Kaada sitruunatäyte unikonsiemenkuoren päälle
12. Laita takaisin uuniin 20 minuutiksi 150 °C:seen
13. Lisää marenkia varten 4 kananmunavalkuaista kulhoon
14. Aloita vatkaamaan ja sekoita joukkoon 120 g sokeria pienissä erissä
15. Lisää 1 tl maissitärkkelystä, 1 tl vaniljaa ja vatkaa, kunnes vaahto on sitkeää ja kiiltävää
16. Poista vuoka uunista ja anna sen hieman jäähtyä
17. Levitä sitten marenkia paistoksen päälle ja tasoita
18. Laita jälkiruoka takaisin uuniin ja grillaa sitä 2-3 minuuttia 150 °C:ssa
19. Jäähdytä kokonaan, leikkaa neliöiksi ja tarjoile

Lue myös

Tutustu muihin elämää helpottaviin aiheisiin

Tilaa uutiskirjeemme