Sinappi-kukkakaaligratiini
Annokset: 4
Ainesosat:
- 700 g kukkakaalia
- 20 g voita
- 1 pieni punasipuli
- 1 tl jauhettuja sinapinsiemeniä
- ½ tl jauhettuja korianterinsiemeniä
- ½ tl jauhettua kuminaa
- 1 tl karryjauhetta
- 200 ml ruokakermaa
- 100 g raastettua gruyere-juustoa
- 1 tl suolaa
- ½ tl jauhettua mustapippuria
- 30 g raastettua parmesan-juustoa
- 20 g korppujauhoa
Ohjeet:
1. Lisää 700 g pilkottua kukkakaalia kiehuvaan veteen
2. Keitä 5 minuutin ajan
3. Valuta vedet pois kukkakaaleista ja laita syrjään
4. Sulata 20 g voita kasarissa
5. Lisää pilkottu punasipuli
6. Sekoita ja kuullota 2-3 minuutin ajan
7. Lisää 1 tl jauhettuja sinapinsiemeniä ja ½ tl jauhettuja korianterinsiemeniä
8. Lisää ½ tl jauhettua kuminaa ja 1 tl karryjauhetta
9. Sekoita ja keitä 2 minuutin ajan
10. Lisää joukkoon 200 ml ruokakermaa
11. Lisää 50 g gruyere-juustoa ja 30 g parmesan-juustoa
12. Sekoita ja anna kiehua
13. Lisää valutettu kukkakaali
14. Mausta 1 tl:lla suolaa ja ½ tl:lla jauhettua pippuria
15. Sekoita hyvin
16. Laita kukkakaali uuniritilälle
17. Sekoita 20 g korppujauhoja ja 50 g gruyere-juustoa keskenään
18. Kuorruta kukkakaali korppujauho-gryere-sekoituksella
19. Laita uuniritilä 4:lle kerrokselle
20. Paista kukkakaalia 10 minuuttia 180 °C:ssa
21. Valitse gratiini-toiminto ja aseta ajastin 3:ksi minuutuksi
22. Tarjoile
Lue myös
Tutustu muihin elämää helpottaviin aiheisiin