Sinappi-kukkakaaligratiini - Gorenje

Sinappi-kukkakaaligratiini

FOOD SIMPLIFIED
3.5.2022

Annokset: 4 

Ainesosat:

  • 700 g kukkakaalia
  • 20 g voita
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 tl jauhettuja sinapinsiemeniä
  • ½ tl jauhettuja korianterinsiemeniä
  • ½ tl jauhettua kuminaa
  • 1 tl karryjauhetta
  • 200 ml ruokakermaa
  • 100 g raastettua gruyere-juustoa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 30 g raastettua parmesan-juustoa
  • 20 g korppujauhoa


Ohjeet:

1. Lisää 700 g pilkottua kukkakaalia kiehuvaan veteen
2. Keitä 5 minuutin ajan
3. Valuta vedet pois kukkakaaleista ja laita syrjään
4. Sulata 20 g voita kasarissa
5. Lisää pilkottu punasipuli
6. Sekoita ja kuullota 2-3 minuutin ajan
7. Lisää 1 tl jauhettuja sinapinsiemeniä ja ½ tl jauhettuja korianterinsiemeniä
8. Lisää ½ tl jauhettua kuminaa ja 1 tl karryjauhetta
9. Sekoita ja keitä 2 minuutin ajan
10. Lisää joukkoon 200 ml ruokakermaa
11. Lisää 50 g gruyere-juustoa ja 30 g parmesan-juustoa
12. Sekoita ja anna kiehua
13. Lisää valutettu kukkakaali
14. Mausta 1 tl:lla suolaa ja  ½ tl:lla jauhettua pippuria
15. Sekoita hyvin
16. Laita kukkakaali uuniritilälle
17. Sekoita 20 g korppujauhoja ja 50 g gruyere-juustoa keskenään
18. Kuorruta kukkakaali korppujauho-gryere-sekoituksella
19. Laita uuniritilä 4:lle kerrokselle
20. Paista kukkakaalia 10 minuuttia 180 °C:ssa
21. Valitse gratiini-toiminto ja aseta ajastin 3:ksi minuutuksi
22. Tarjoile

Lue myös

Tutustu muihin elämää helpottaviin aiheisiin

Tilaa uutiskirjeemme