Porkkana- ja hummusbabka - Gorenje

Porkkana- ja hummusbabka

FOOD SIMPLIFIED
18.1.2021
Täytteen ainesosat:

  • 500 g porkkanoita
  •  400 g hummusta
  • ½ limen mehu
  • 4 rkl seesaminsiemeniä
  • 2 rkl savustettua paprikajauhetta
  • 1 rkl kurkumaa
  • 2 rkl kuivattua basilikaa
  • ½ tl suolaa

Taikinan ainesosat:

  • 350 ml riisimaitoa
  • 20 g tuorehiivaa
  • 500 g jauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 50 ml oliiviöljyä

Ohjeet:

1. Esilämmitä uuni 200 °C:een
2. Kuori ja leikkaa 500 g porkkanoita tikuiksi
3. Aseta porkkanat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille
4. Kaada porkkanoille 2 rkl oliiviöljyä ja sekoita hyvin
5. Laita ne esilämmitettyyn uuniin ja paahda niitä 30 minuutin ajan
6. Lisää 20 g tuorehiivaa lämpimään riisimaitoon
7. Sekoita ja anna levätä 5 minuuttia
8. Laita 500 g jauhoja sekoituskulhoon
9. Lisää 1 tl suolaa
10. Kaada joukkoon 50 ml oliiviöljyä
11. Kaada joukkoon maidon ja hiivan sekoitus
12. Sekoita taikinakoukulla 5 minuutin ajan
13. Suojaa kulho ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi
14. Valmista täyte sillä välin
15. Ota porkkanat uunista
16. Laske uunin lämpötila 180 °C:seen ja öljyä uunivuoka (30x12 cm)
17. Anna porkkanoiden hieman jäähtyä ja leikkaa ne pieniksi paloiksi
18. Laita 400 g hummusta suureen kulhoon
19. Lisää 2 rkl savustettua paprikaa ja 1 rkl kurkumaa
20. Lisää 4 rkl seesaminsiemeniä.
21. Purista joukkoon ½ limen mehu
22. Lisää 2 rkl kuivattua basilikaa
23. Lisää ½ tl suolaa
24. Sekoita hyvin
25. Lisää pilkotut porkkanat ja sekoita
26. Laita taikina jauhotetulle alustalle
27. Kaulitse taikinasta 3 mm paksu suuri suorakulmio
28. Levitä täyte tasaisesti koko kaulitulle taikinalle
29. Rullaa taikina aloittaen kapeammasta päästä. Tee napakka rulla saumapuoli alaspäin
30. Halkaise rulla pitkittäissuunnassa keskeltä varovasti veitsen avulla
31. Aseta rullapuolikkaat vierekkäin avoimet reunat ylöspäin ja letitä kierteelle
32. Siirrä kierrepitko valmiille uunivuoalle
33. Paista 45-55 minuuttia 180 °C:ssa
34. Anna jäähtyä 15 minuuttia ennen tarjoilua
Tee muistoja: kiinteät uunit
Gorenjen uunien tunnusomainen pyöreä muoto on yksi niiden hyödyllisimmistä ominaisuuksista. Perinteisen leivinuunin tavoin kuuma ilma pääsee kiertämään uunissa esteittä. Koska ruokaa lämmitetään tasaisesti kaikilta puolilta, se on aina täydellisesti paistettu: rapea ulkopuolelta ja mehukas sisältä.

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme