Piparjuuri- ja kasvisrinkelit - Gorenje

Piparjuuri- ja kasvisrinkelit

FOOD SIMPLIFIED
21.5.2021
Annoksia: 6 bageliä

Ainesosat:

  • 440 g leipäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 7 g pikahiivaa
  • 260 ml haaleaa vettä
  • 3 rkl seesaminsiemeniä
  • 3 rkl chiansiemeniä
  • 6 kasvispihviä
  • Piparjuurilevitettä
  • Tuore tomaatti
  • Tuoretta rukolaa tai pinaattia
Valmistus:

1. Siivilöi 440 g jauhoa kulhoon.
2. Lisää 1 tl suolaa, 1 rkl sokeria ja 7 g pikahiivaa.
3. Kaada joukkoon 260 ml haaleaa vettä.
4. Sekoita yleiskoneella 4 minuuttia alhaisella nopeudella, lisää sitten nopeutta ja vaivaa vielä 4 minuuttia.
5. Peitä taikina kostealla liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi, eli noin 45-60 minuutin ajan.
6. Jaa taikina 6 yhtä suureen osaan.
7. Pyörittele osat sileiksi ja pyöreiksi palloiksi.
8. Tee seuraavaksi reikä keskelle jokaista palloa. Venytä, kunnes halkaisija on 3-4 cm leveä.
9. Aseta muotoiltu bageli öljytylle leivinpaperille. Toista prosessi.
10. Peitä bagelit ja anna niiden kohota 20 minuutin ajan.
11. Kuumenna uuni 220 ° C:seen ja kuumenna vettä suuressa, leveässä kattilassa.
12. Kun vesi kiehuu, lisää joukkoon 60 ml vaahterasiirappia ja 1 tl ruokasoodaa. Sekoita.
13. Siirrä rinkelit varovasti kiehuvaan veteen. 
14. Keitä niitä yhden minuutin ajan kummaltakin puolelta ennen kuin laitat ne leivinpaperilla vuoratulle pellille.
15. Ripottele päälle seesamin- ja chiansiemeniä.
16. Paista rinkeleitä uunissa 20-25 minuutin ajan.
17. Anna rinkeleiden jäähtyä, leikkaa ne kahtia, levitä molemmille puolikkaille piparjuurilevitettä, lisää paistettu kasvispihvi, tomaattisiivuja ja tuoretta rukolaa.

Lue myös

Tutustu muihin elämää helpottaviin aiheisiin

Tilaa uutiskirjeemme