Piiras bataattikuorella
FOOD SIMPLIFIED
24.8.2021
Herkullinen
resepti kesäiseen ruokaan, joka maistuu niin kuumana kuin kylmänäkin päivänä.
Valmistettu sesongin raaka-aineista, mikä takaa täyteläisen maun. Helppo
valmistaa ja sopii tarjoiltavaksi vaikkapa tomaattisalaatin kanssa.
|
|
Ainesosat:
|
●
2 bataattia |
●
1 rkl oliiviöljyä |
●
1 tl suolaa |
●
½ tl pippuria |
●
1 purjo |
●
1 kevätsipuli |
●
1 rkl voita |
●
50 g babypinaattia |
●
3 kananmunaa |
●
150 ml ruokakermaa |
●
¼ tl suolaa |
●
1 tl kuivattua basilikaa |
●
60 g murennettua vuohenjuustoa
|
|
|
2
ohueksi siivutettua bataattia. Lisää 1 rkl oliiviöljyä, 1 tl suolaa, ½ tl
pippuria ja sekoita hyvin. Voitele halkaisijaltaan 24 cm oleva piirakkavuoka
ja peitä se limittäisillä bataattiviipaleilla. Laita se uuniin ja paista 200
°C:ssa 20 minuutin ajan. Leikkaa 1 purjo ja 1 kevätsipuli ohuiksi siivuiksi.
Sulata 1 rkl voita suuressa paistinpannuna. Kuullota purjoa ja kevätsipulia 5
minuutin ajan. Lisää 50 g babypinaattia ja hauduta vielä 2 minuuttia. Riko 3
kananmunaa erilliseen kulhoon. Kaada joukkoon 150 ml ruokakermaa, lisää ¼ tl
suolaa, 1 tl kuivattua basilikaa ja vatkaa sekaisin. Lisää haudutetut
kasvikset munaseokseen ja sekoita. Kaada hieman jäähtyneen bataattikuoren
päälle ja levitä tasaiseksi. Levitä piiraan päälle 60 g murennettua
vuohenjuustoa. Paista 20 minuutin ajan 180 °C:ssa, anna jäähtyä hieman ja
tarjoile. |
|
Hyväile
makuhermojasi HomeMade-muotoilun ansiosta
|
Keittiö
on kodin sydän ja kalusteisiin asennettavat uunimme ovat modernin keittiön
sydän. Niiden tunnusomainen HomeMade-muotoilu ja suurempi 71 l tilavuus
varmistavat, että kaikki ateriasi mahtuvat paistumaan täydellisiksi. Ne ovat
varustettuja lukuisilla intuitiivisia toiminnoilla, jotka helpottavat
ruoanlaittoa, inspiroivat sinua pitämään hauskaa keittiössä yhdessä
rakkaittesi kanssa sekä leipomaan tuoreita muistoja aina tilaisuuden tullen. |
Lue myös
Tutustu muihin elämää helpottaviin aiheisiin