Petteri-piparit - Gorenje

Petteri-piparit

FOOD SIMPLIFIED
14.12.2021
Annoksia: 28 piparia / valmistusaika: 15 minuuttia + 2 tuntia jäähdytykseen / vaikeus: 2/5

Ainesosat:

●      200 g jauhoa
●      ½  tl leivinjauhetta
●      ½ tl ruokasoodaa
●      hyppysellinen suolaa
●      1 ½ tl inkiväärijauhetta
●      1 tl kanelijauhetta
●      hyppysellinen neilikkajauhetta
●      45 g voita
●      165 g fariinisokeria
●      1 kananmuna 
●      65 g hunajaa
●      1 tl vaniljauutetta
●      ½ appelsiinin kuori
●      tummaa suklaata
●      punaisia karkkeja

Ohjeet:

1. Lisää ½ tl leivinjauhetta ja ½ tl ruokasoodaa 200 g:aan jauhoja
2. Lisää 1 hyppysellinen jauhettua neilikkaa ¼ tl muskottipähkinää ja 1 tl kanelia
3. Lisää 1 ½ tl inkiväärijauhetta
4. Lisää hyppysellinen suokaa ja vatkaa sekaisin
5. Lisää 45 g pehmeää voita ja 165 g fariinisokeria kulhoon
6. Riko joukkoon 1 kananmuna ja vatkaa sekaisin
7. Kaada joukkoon 65 g hunajaa ja 1 tl vaniljauutetta 
8. Lisää ½ appelsiinin kuori raastettuna
9. Lisää kuiva-aineet ja sekoita hyvin 
10. Laita taikina viileään 2 tunniksi
11. Kauli taikina 5 mm:n paksuiseksi
12. Leikkaa piparimuoteilla pipareiksi
13. Laita piparit uunipellille leivinpaperin päälle  
14. Paista 8-10 minuuttia 175 °C:ssa
15. Anna pipareiden jäähtyä 
16. Koristele sulatetulla suklaalla ja karkeilla

Lue myös

Tutustu muihin elämää helpottaviin aiheisiin

Tilaa uutiskirjeemme