Näin säilytät tehokkaasti ruoan ravintoarvon - Gorenje

Näin säilytät tehokkaasti ruoan ravintoarvon

FOOD SIMPLIFIED
18.5.2018
Ostat laadukkaimmat avokadot, täytät jääkaappisi kaalilla ja hyllysi pursuavat superfoodeja. Mutta tiedätkö, miten saat säilytettyä ruoassa parhaalla mahdollisella tavalla sen sisältämät ravintoaineet?

1. Mitä lyhyempi matka pöytään, sitä parempi!
Suurin vitamiinien ja mineraalien hävikki tapahtuu matkalla maasta, puusta tai pensaasta pöytään. Näin ollen lähiruoka on parempi vaihtoehto kuin kauempaa tuodut ruoka-aineet.

2. Jääkaappi vai huoneenlämpö?
Vaikka ruoan säilyttäminen jääkaapissa vaikuttaa varmalta valinnalta, se ei ole aina paras valinta. Tomaatit, perunat, sipulit ja valkosipuli tulisi säilyttää huoneenlämmössä. Sama koskee trooppisia hedelmiä, mukaan lukien banaaneja.

3. Pakasta rohkeasti.
Jos et aio käyttää ruokaa lyhyen ajan sisällä, se kannattaa pakastaa. Hedelmien ja vihannesten vitamiinit ja mineraalit säilyvät paremmin pakastimessa kuin huoneenlämmössä tai jääkaapissa. Saat pidettyä myös tuoreiden yrttien maut ja ravinteet paremmin tallessa, kun silppuat ne hienoiksi ja pakastat ne jääpalamuoteissa.

4. Kypsennettynä vai raakana?
Jos haluat hyödyntää ruoan ravintoaineet mahdollisimman tehokkaasti, ota selvää, mitä ruokia kannattaa syödä raakana (esimerkiksi parsakaalia ja rucolasalaattia) ja mitkä ruoat sopivat paremmin syötäviksi keitettyinä (kuten parsat, pavut ja perunat).

5. Hyödynnä teknologiaa.
Kun haluat syödä mahdollisimman ravinteikasta ruokaa, erilaiset teknologiset ratkaisut saattavat olla avuksi. Erityisellä valolla ja kosteudensäädöllä varustettu vihanneslaatikko pitää hedelmät ja kasvikset tuoreina pidempään ja säilyttää kauemmin niiden mineraalit ja vitamiinit.

No more "frostration"!

Unohda ärsyttävä jään poistaminen jää-/pakastinkaapin sisältä. Jäätä ei tarvitse enää poistaa, ja kun jäätä ei ole, myös sähkönkulutus on alhaisempi.

Innovatiivinen "jäätymätön" järjestelmä säilyttää elintarvikkeet raikkaina ja terveellisinä pitkään. IonAir, Multiflow 360° ja DynamiCooling estävät pakastettujen elintarvikkeiden ennenaikaisen pilaantumisen, joten voit nauttia elintarvikkeistasi pidempään.

Lue myös

Tutustu muihin elämää helpottaviin aiheisiin

Tilaa uutiskirjeemme