Bataatti-marenkipiirakka
FOOD SIMPLIFIED
14.12.2020
Kokeile tätä upeaa bataatti-marenkipiirakkaa ja nauti joulutunnelmasta.
Ainesosat:
- 250 g piirakkataikinaa
- 350 g bataattisosetta
- 40 g voita
- 80 g fariinisokeria
- 1 tl kanelia
- ½ tl garam masalaa
- 1 tl vaniljauutetta
- 2 rkl sitruunan mehua
- 80 ml kuohukermaa
- 2 kananmunaa
- 2 kananmunanvalkuaista marenkiin
- 120 g tomusokeria marenkiin
Menetelmä:
1. Kaulitse kaupan piirakkataikinaa ja levitä se piirakkavuokaan, jonka koko on 18 cm
2. Muotoile reunat varovasti sormillasi
3. Pistele pohjaa haarukalla ja laita jääkaappiin 30 minuutin ajaksi
4. Laita 350 g bataattisosetta ja 40 g pehmentynyttä voita kulhoon
5. Lisää 80 g fariinisokeria, 1 tl kanelia ja ½ tl garam masalaa
6. Lisää 1 tl vaniljauutetta, 2 rkl sitruunan mehua ja 80 ml kuohukermaa
7. Sekoita täytettä kunnolla
8. Lisää 2 isoa kananmunaa ja sekoita uudelleen
9. Kaada täyte jäähdytetyn piirakkataikinan päälle
10. Levitä ja tasoita täyte lastalla
11. Laita uuniin ja anna paistua 50 minuutin ajan 160 °C:ssa
12. Koristele piirakka marengilla
13. Karamellisoi marenki ja tarjoile
Tee
muistoja: kiinteät uunit |
|
Gorenjen uunien tunnusomainen pyöreä muoto on yksi niiden
hyödyllisimmistä ominaisuuksista. Perinteisen leivinuunin tavoin kuuma ilma
pääsee kiertämään uunissa esteittä. Koska ruokaa lämmitetään tasaisesti
kaikilta puolilta, se on aina täydellisesti paistettu: rapea ulkopuolelta ja
mehukas sisältä. |
Lue myös
Tutustu muihin elämää helpottaviin aiheisiin