Bataatti-marenkipiirakka - Gorenje

Bataatti-marenkipiirakka

FOOD SIMPLIFIED
14.12.2020
Kokeile tätä upeaa bataatti-marenkipiirakkaa ja nauti joulutunnelmasta. 

Ainesosat:

  • 250 g piirakkataikinaa
  • 350 g bataattisosetta
  • 40 g voita
  • 80 g fariinisokeria
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl garam masalaa
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 80 ml kuohukermaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 kananmunanvalkuaista marenkiin
  • 120 g tomusokeria marenkiin
Menetelmä:

1. Kaulitse kaupan piirakkataikinaa ja levitä se piirakkavuokaan, jonka koko on 18 cm
2. Muotoile reunat varovasti sormillasi
3. Pistele pohjaa haarukalla ja laita jääkaappiin 30 minuutin ajaksi
4. Laita 350 g bataattisosetta ja 40 g pehmentynyttä voita kulhoon
5. Lisää 80 g fariinisokeria, 1 tl kanelia ja ½ tl garam masalaa
6. Lisää 1 tl vaniljauutetta, 2 rkl sitruunan mehua ja 80 ml kuohukermaa
7. Sekoita täytettä kunnolla
8. Lisää 2 isoa kananmunaa ja sekoita uudelleen
9. Kaada täyte jäähdytetyn piirakkataikinan päälle
10. Levitä ja tasoita täyte lastalla
11. Laita uuniin ja anna paistua 50 minuutin ajan 160 °C:ssa
12. Koristele piirakka marengilla
13. Karamellisoi marenki ja tarjoile
Tee muistoja: kiinteät uunit
Gorenjen uunien tunnusomainen pyöreä muoto on yksi niiden hyödyllisimmistä ominaisuuksista. Perinteisen leivinuunin tavoin kuuma ilma pääsee kiertämään uunissa esteittä. Koska ruokaa lämmitetään tasaisesti kaikilta puolilta, se on aina täydellisesti paistettu: rapea ulkopuolelta ja mehukas sisältä.

Lue myös

Tutustu muihin elämää helpottaviin aiheisiin

Tilaa uutiskirjeemme