Tiedätkö, miten ruokaa tulee käsitellä oikein? - Gorenje

Tiedätkö, miten ruokaa tulee käsitellä oikein?

FAMILY SIMPLIFIED
17.5.2018
Monille ihmisille keittiö on kodin tärkein paikka. Aloitat siellä päiväsi aamiaisella ja vietät siellä aikaa valmistaessasi perheelle iltaruokaa. Mutta keittiössä vaanii myös vaaroja – väärin käsitelty ruoka saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa ruokamyrkytykseen. Siksi onkin erittäin tärkeää oppia käsittelemään ruokaa oikealla tavalla. Alla annamme muutamia käytännön ohjeita siihen, miten voit tehdä keittiöstäsi viihtyisän ja turvallisen.

1. Pese aina kätesi, ennen kuin käsittelet ruokaa.

2. Eläinkunnan tuotteet, kasvikset ja hedelmät ovat erityisen herkkiä pilaantumaan. Pidä ne aina jääkaapissa erillään muista ruoista ja varaa niille omat leikkuulaudat.

3. Ruokaa ei tulisi koskaan säilyttää lämpimässä liian kauan, sillä se saa bakteerit kasvamaan ja leviämään nopeammin. Pidä jääkaappisi ja pakastimesi puhtaina ja huolehdi siitä, että niiden lämpötila on sopiva (jääkaappi alle 6 °C ja pakastin -18 °C)

4. Siirrä ruoantähteet pienempiin astioihin, sillä niissä ruoka jäähtyy nopeammin. Nosta ruoantähteitä sisältävät astiat jääkaappiin tai pakastimeen viimeistään kahden tunnin sisällä ruoan kypsentämisestä.

5. Jos et ole varma, onko ruoka vielä syötävää, älä ota turhaa riskiä – heitä ruoka pois, jos epäilet sen pilaantuneen.

Lue myös

Tutustu muihin elämää helpottaviin aiheisiin

Tilaa uutiskirjeemme