Tee ruoanlaitosta lasten kanssa leikkiä - Gorenje

Tee ruoanlaitosta lasten kanssa leikkiä

FAMILY SIMPLIFIED
12.6.2017
Opas; kuinka tehdä ruoanlaitosta hauskaa kuin leikki – sekä aikuiselle että lapselle. Suurin osa lapsista osallistuu mielellään leipomiseen ja ruoanlaittoon keittiössä: he saavat luvan käyttää käsiään ja sotkea keittiössä. Tilaa luovuudelle on runsaasti. Yhdessä puuhailu on hauskaa, ja konkreettisen tuloksen aikaansaaminen tuntuu hienolta.

Varaa tarpeeksi aikaa
Varaudu siihen, että kaikki vaiheet kestävät tavallista pitempään. Varaa ylimääräistä aikaa ja muista erityisesti pienempien lasten osalta, että matkanteko on heistä yhtä hauskaa kuin päämäärän saavuttaminen.

Suunnittele
Valitse sopiva resepti ja syötävä, josta lapset pitävät ja jonka valmistukseen he voivat helposti osallistua. Voit tarvittaessa tehdä etukäteen joitakin valmisteluja ennen lasten kutsumista keittiöön.

Valmistele pieni ruoanlaittopiste
Nosta lapset jakkaralle, jotta he voivat nähdä pöydälle paremmin, ja tee heille tilaa keittiönpöydän äärelle asettamalla lasit, munat, liha, kala ja terävät välineet kauemmaksi. Se voimistaa lasten hallinnan ja osallisuuden tunnetta.

Sotkua syntyy!
Ruoanlaitto on sotkuista erityisesti silloin, kun lapset osallistuvat siihen. Voit säästyä suurimmilta sotkuilta suojaamalla lattian työpisteen alapuolelta. Kaikilla on hauskempaa, kun rentoudut ja teet siivouksen vasta lopuksi. On kaikille helpompaa, jos otat lapset mukaan myös siivoukseen. Samalla lapset oppivat ymmärtämään, että on hyvä korjata omat jälkensä.

Jutelkaa yhdessä
Jutelkaa aineksista ja siitä, mistä ne tulevat, sekä ruoanlaittoprosesseista ja -tekniikoista. Jauhoja saadaan jyvistä. Munia saadaan kanoista. Omenat korjataan talteen syksyllä. Muista myös hygienia: kädet on pestävä ennen elintarvikkeisiin koskemista ja sen jälkeen.
 
Anna lasten päättää, paljonko he haluavat tehdä. Voi olla hauskaa vaivata 30 pullaa ehkä minuutin ajan, mutta pienistä lapsista se voi olla tylsää viiden yrityksen jälkeen. Ei kannata odottaa, että lopputulos on täydellinen makunautinto. Hyväksy se, etteivät kaikki lapset pidä ruoanlaitosta. Lapset voivat toki kuitenkin osallistua astioiden pesemiseen, pöydän kattamiseen ja ruoan maistelemiseen.

Hyväa, parempaa, paras leivänpaistaja

Ei ole mitään parempaa kuin vastaleivotun leivän tuoksu. Täällä sivulla haluamme auttaa hyvän pohjoismaisen leipäperinteen levittämisessä, jotta voimme yhdessä saada enemmän irti uuneistamme.

Uunimme yhdistävät modernia tekniikkaa ja designia perinteisten kiviuunien ominaisuuksiin. Klassisten ja modernien ominaisuuksien yhdistelmä tekee uunista välttämättömän kaikille, jotka haluavat täydellisen tuloksen joka kerta ‒ varsinkin niille, jotka haluavat leivistään niin täydellisiä, että siihen tarvittaisiin perinteinen kiviuuni. Siksi sanomme olevamme paras leivänpaistaja.

Löydät siis kaikkea täydellisen ruisleivän reseptistä vaivaus- ja nostatusvinkkeihin. Toivottavasti maistuu!

Lue myös

Tutustu muihin elämää helpottaviin aiheisiin

Tilaa uutiskirjeemme