Pitsistä liituraitaan - Gorenje

Pitsistä liituraitaan

CHORES SIMPLIFIED
12.6.2017
Maanantai: tehokas liikenainen. Keskiviikko: viaton kesätyttö. Lauantai: trendikäs bailaaja. Tämän päivän vauhdikas elämäntyyli vaatii monipuolisen vaatevaraston, ison likapyykkikorin ja asianmukaista tietoa. Miten eri materiaalista valmistettuja vaatteita on käsiteltävä?
Alkuaan vaatteilla oli vain yksi tehtävä: pitää kantajansa lämpimänä. Tänä päivänä pukeudumme tilanteen mukaan: työhön, juhlaan tai vapaa-aikaan. Kodinkalusteteollisuus valmistaa vaatekaappeja ja pukeutumishuoneita, jotka vanhemmat täyttävät vaatteilla ja joihin lapset rynnistävät villisti sisään. Siihen asti kaikki on hyvin. Ongelmia syntyy siinä vaiheessa, kun likapyykkikori pursuaa yli ja pyykki on lajiteltava ja pestävä. Voiko silkkiä ja pellavaa pestä yhdessä? Voiko alusvaatteet pestä korkeassa lämpötilassa? Voiko vanuttunutta villavaatetta pelastaa? Apua, kuka voi pelastaa minut??? Seuraavat sivut voivat.

Näin varmistat, ettet pukeudu myrkkyjä sisältäviin tuotekopioihin

Luovu viskoosista
Viskoosi on myös myrkyllistä. Viskoosi muistuttaa pehmeää silkkiä tai miellyttävää villaa tai puuvillaa (riippuen siitä, onko se valmistettu pitkistä vai lyhyistä kuiduista; ei merkitystä tässä yhteydessä), mutta älä anna lempeän ulkokuoren pettää. Monista hyvistä ominaisuuksistaan huolimatta – se on miellyttävää päällä, imee kosteutta puuvillavaatteen tavoin, on halpaa, ei vanutu, on laskeutuvaa – viskoosin aika on eittämättä ohi. Pitkässä valmistusprosessissa selluloosasta (puuvillan valmistuksessa syntyvä sivutuote), joka on luonnonmateriaali, synteettiseksi materiaaliksi syntyy ympäristölle haitallisia kemiallisia aineita.

Viskoosi – eräänlaista sellofaania
Brittiläiset tiedemiehet Cross, Bevan ja Beadle keksivät viskoosin valmistusprosessin vuonna 1892. Pitkän kemiallisen prosessin tuloksena onnistuttiin kehittämään viskoosi, jota käytetään sellofaanin valmistukseen. 1920- ja 1930-luvuilla viskoosi korvasi puuvillan lähes kokonaan alusvaatteiden ja sukkien valmistuksessa.

Näin vältät silmien juoksemisen sukkahousuissasi, ja vaatebudjettisi riittää pidempään

Huuhtele huuhteluaineessa
Nailon on hieman paradoksaalinen materiaali. Toisaalta vahvaa kuin köysi, toisaalta haurasta kuin paperi. Naisten sonnustautuessa piikkikorkoihin ei miesten suupielistä juokseva kuola valitettavasti ole ainoa asia, joka juoksee. Voit varautua seurauksiin kahdella tavalla. Ota aina juhliin mukaan ylimääräinen sukkapari siltä varalta, että satutat sääresi tuolinjalkaan, pöydänkulmaan, palavaan tupakkaan, WC-istuimeen, vetoketjuun, kynteen, kengänkärkeen tai muihin teräviin esineisiin. Toinen halvempi ratkaisu on kastella nailonit ennen ensimmäistä käyttökertaa veteen, johon on lisätty huuhteluainetta. Silloin ne kestävät pidempään, ja niin tekee myös vaatebudjettisi.

Sukkahousut pesupussina
Jos peset sukkahousut pesukoneessa, käytä pesupussia. Sillä tavoin housut kestävät paljon pidempään ja vältyt pilalle menneiltä sukkahousuilta niiden kietouduttua muuhun pyykkiin. Ovatko pesupussit päässeet loppumaan? Voit pestä sukkahoususi ja muut alusvaatteesi myös vanhoissa sukkahousuissa!

Hoida näin uusia alusvaatteitasi

Muista kuusi asiaa

  1. Käytä aina pesupussia, kun peset koneessa.
  2. Kiinnitä hakaset ennen pesua, jotta ne eivät tartu pitseihin.
  3. Jos liotat rintaliivejäsi, muista, etteivät pitsit kestä korkeaa lämpötilaa.
  4. Älä käytä valkaisuainetta sisältävää pesuainetta. Se kellastuttaa valkoiset rintaliivit.
  5. Oio etenkin topatut rintaliivit muotoonsa niiden ollessa vielä kosteat.
  6. Ripusta rintaliivit kuivumaan kuppien välistä. Muussa tapauksessa olkaimet venyvät.

Makea silkki
Silkki on aitoa luonnonmateriaalia, mikä selittää sen, että se tuntuu niin miellyttävältä ihoa vasten. Jos silkki menettää käytössä hieman kiiltoaan ja alkaa näyttää ikävältä, voit lisätä huuhteluveteen kaksi sokeripalaa. Sokeri antaa silkille ryhtiä.

Näin sinun ei tarvitse tutkia pesuohjetta eikä lukea pienellä kirjoitettua tekstiä

Osta luomupuuvillaa
Kuulutko niihin, jotka eivät jaksa tutkia pesuohjeita löytääkseen kestäviä mutta ympäristöä säästäviä materiaaleja? Etsi siinä tapauksessa suoraan luomupuuvillaa. Valinnan varaa ei ole vielä paljon (alle 1 % kokonaispuuvillatuotannosta). Vastineeksi saat kuitenkin vaatteita, jotka kestävät konepesua, korkeaa lämpötilaa, kaikkia pesuaineiden ainesosia, rumpukuivausta ja silitystä maksimilämmöllä. Lisäksi ne on tuotettu ilman vakavia ympäristöongelmia sekä ihmiselle että luonnolle aiheuttavia torjunta-aineita ja väkilannoitteita.

Valkoinen kulta
Yhdysvalloissa englantilaiset siirtolaiset rakensivat ensimmäisen puuvillatehtaan vuoden 1790 paikkeilla. Tänä päivänä puuvillan osuus on 50 % maailman tekstiilien käytöstä. Maailman tasolla tuotetaan vuosittain raakapuuvillaa noin 25 miljardia kiloa, jonka arvo rahassa on 20 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Ei siis ihme, että puuvillaa kutsutaan valkoiseksi kullaksi.

Näin suojaat kehosi vaarallisilta auringonsäteiltä

Pukeudu hamppuun
Hamppu? Eikö sitä poltettu 70-luvulla?? Kyllä vain. Vaatteena hamppu on kuitenkin miellyttävää, kevyttä, hengittävää, kosteutta imevää ja neljä kertaa kestävämpää kuin puuvilla. Lisäksi se UV-resistanttina suojaa kehoa auringolta. Hampun viljelyssä ei myöskään käytetä torjunta-aineita, myrkkyjä tai väkilannoitteita. Se tar- vitsee myös suhteellisen vähän vettä, mikä on eduksi ympäristölle. Sen vuoksi hamppu valtaa yhä enemmän jalansijaa etenkin USA:ssa, jossa muun muassa Armani ja tuotemerkki Patagonia valmistavat vaatteita hampusta.

Tupakointi ja hamppu
Hampun eli marihuanan polttaminen on kiellettyä sen psykedeelisten vaikutusten vuoksi. Sen sijaan hamppukasvin käyttö teollisuudessa lisääntyy voimakkaasti. Hamppua käytetään yleensä muoveissa ja paperissa, mutta yritykset ovat heräämässä havaitsemaan myös hampun terveelliset vaikutukset muun muassa ruokaan, voiteisiin ja sampoisiin.

Näin saat tekstiilejä, jotka huolehtivat sinusta

Valitse vaate, jolla on korkea älykkyysosamäärä
Vaate voi olla älykäs. Tekstiileillä, jotka ensi silmäyksellä näyttävät puuvillalta, villalta, viskoosilta, nailonilta tai muulta aivan tavalliselta materiaalilta, voi olla salaisia ominaisuuksia ja toimintoja, joihin emme usein kiinnitä huomiota ollenkaan. Esimerkki: mitä enemmän nyrkkeilijä hikoilee, sitä voimakkaammin hän tuoksuu ruusuilta. Esimerkki: kun potilas tarvitsee lisää lääkettä, vaate annostelee sitä. Esimerkki: kun pikkunassikka läikyttää päälleen, housut hylkivät likaa ja tahroja automaattisesti. Selitys: älykäs tekstiili reagoi käyttäjäänsä ja ympäristöönsä täysin automaattisesti.

Äiti, mikä on tahra??
Nanoteknologiaan perustuvia tekstiilejä on ollut markkinoilla vuodesta 2000 lähtien, ja kehitys jatkuu. Suunnittelijat muuttavat arkeamme lähivuosikymmeninä tuottamalla koko ajan lisää älykkäitä tekstiilejä. Joten kukapa tietää? Ehkä tämän kirjasen tahranpoisto-ohjeet ovat pian vain hauska muisto menneiltä ajoilta, jolloin oli olemassa jotakin, jota kutsuttiin tahraksi ...

Näin varmistat, ettei kotisi haise koskaan hikisille sukille

Hyppää hopeananohiukkasiin
Kengät tarkoittavat hikeä, hiki tarkoittaa hajua, ja haju saa sinut nyrpistämään nenääsi. Näin on ollut kengän keksimisestä lähtien. Nyt tällaisista arjen hajuhaitoista voi tulla loppu. Useat yritykset ovat alkaneet valmistaa uuden sukupolven sukkia, hajuttomia nanohiukkassukkia, jotka ovat yksi esimerkki älykkäästä tuotesuunnittelusta. Sukat kyllästetään isoilla hopeananohiukkasilla, jotka estävät bakteerien ja sienien kasvun. Ovelaa, eikö totta?

Pari sanaa nanoteknologiasta
Nanohiukkaset ovat kemiallisia aineita, joiden hiukkaskoko on olemattoman pieni. Nanohiukkaset on laaja käsite, mutta niitä käytetään yleisesti ennen kaikkea kidehiukkasten (nanokiteiden) luokitukseen. Tunnetuin nanohiukkastuote on nokimusta.

10 vuoden moottoritakuu

Ostaessasi Gorenje pesukoneen voit olla varma, siitä, että olet hankkinut laadukkaan, luotettavan ja kestävän laitteen.

Tarjoamme nyt yhteensä 10 vuoden moottoritakuun Inverter-PowerDrive moottorille kaikissa Gorenje pesukoneissa, jotka on ostettu 1. syyskuuta 2016 jälkeen. Tarjoamamme 10 vuoden moottoritakuu takaa sinulle täydellisen mielenrauhan osoittaen samalla, kuinka paljon luotamme teknologiaamme ja tuotteidemme erinomaiseen laatuun.

Lue myös

Tutustu muihin elämää helpottaviin aiheisiin

Tilaa uutiskirjeemme