Parhaat vinkit kuivausrummun käyttöön - Gorenje

Parhaat vinkit kuivausrummun käyttöön

CHORES SIMPLIFIED
18.1.2021
Säästä aikaa vaatteiden kuivaamisessa kuivausrumpua käyttämällä. Oikean koneen avulla sinun on helpompi huolehtia puhtaista ja hyvin hoidetuista vaatteista kotitaloudessasi. Kun peset tekstiilejä ja pyykkiä, harkitse, mitkä vaatteet sopivat kuivausrumpuun ja mitkä voidaan (tai jopa täytyy) ilmakuivata.

Jopa kuivausrummun kaltainen yksinkertainen kone tarvitsee huomiota, jos haluat sen toimivan parhaalla mahdollisella tavalla. Nyt kerromme, miten huollat kuivausrumpuasi oikein.

Valitse sopiva paikka kuivausrummulle

Kuten lähes jokaisessa käyttöohjeessa opastetaan, kuivausrumpu on pidettävä hyvin ilmastoidussa tilassa, jonka lämpötila on 10-30 °C. Kuivaimen käyttö tilassa, jonka ympäröivän ilman lämpötila on alhaisempi, ei ole suositeltavaa, koska koneen sisälle voi muodostua kondensaatiota, joka voi vahingoittaa kuivausrumpua. Aseta kuivausrumpu myös tasaiselle, tukevalle ja kiinteälle (mieluiten betoni-) alustalle. Koska kuivausrumpu lämpenee hieman, muista olla tukkimatta sen ilmanpoistoa. Kuivausrummun sijoittaminen pitkäkuituiselle matolle ei ole hyvä idea, koska myös kuidut voivat haitata ilmankiertoa. Toinen mielessä pidettävä asia on asentaa kuivausrumpu siten, että sen ovi voidaan aina avata esteettä.

Kuivaa suuria määriä — mutta älä ylikuormita

Jos mahdollista, kuivaa kuivausrummussa täysiä kuormia, koska se vähentää energian (ja ajan) kulutusta kilogrammaa kuivattuja vaatteita ja tekstiilejä kohti. Älä kuitenkaan ylitä sallittua painoa, sillä se voi ylikuormittaa ja vahingoittaa konetta. Tämän yleisen virheen voi parhaiten välttää siten, että kuivausrumpua ei täytetä liian märillä, vettä tippuvilla vaatteilla. Kuivaa kuivausrummussa vain vaatteita, joista on puristettu liika vesi pois. Mitä suurempi linkousnopeus pesukoneessa on, sitä nopeammin vaatteet kuivuvat ja kuivausrumpu käyttää vähemmän energiaa niiden kuivattamiseen. Toinen asia, johon kannattaa kiinnittää huomiota, on käyttää hetki aikaa pestyjen vaatteiden selvittämiseen ja ravistamiseen ennen kuivausrumpuun lastaamista. Solmussa olevat tekstiilit eivät välttämättä kuivu kokonaan.

Tutustu vaatteesi materiaaliin ja kuivaussuosituksiin

On hyvä muistaa tarkistaa, soveltuuko tietty vaate kuivausrumpuun vai ei – tietyt vaatteet ovat liian herkkiä koneessa kuivattaviksi. Noudata vaatteiden sisäetiketissä olevia kuivausohjeita/-merkkejä. Muista kuivata vain vaatteet, jotka on pesty etukäteen vedellä ja/tai erityisillä pesuaineilla. Älä yritä kuivata vaatteita, jotka on puhdistettu tai pesty öljyllä, kuivapesuaineilla tai muilla syttyvillä aineilla. Varmista ennen kuivauksen aloittamista, että olet poistanut kaikki metalliosat, kolikot, sytyttimet ja niiden kaltaiset esineet vaatteiden taskuista.

Kaikki pesty pyykki yhdessä kuivausrumpuun? Kyllä, se on mahdollista.

Voi kuivata yksinkertaisesti kaiken, mikä ei ole älä kuivaa -listalla. Voit kuivata yhdessä samanlaisia materiaaleja olevia tekstiilejä. Muista, että kevyet synteettiset vaatteet kuivuvat nopeammin kuin luonnonmateriaaleista valmistetut tekstiilit ja vaatteet.

Voit tietenkin laittaa herkät tekstiilit verkkopusseihin ennen niiden laittamista kuivausrumpuun. Pussit ovat edullinen ja helppo tapa estää pyykin kiertyminen ja vaurioituminen rumpukuivauksen aikana.

Pidä rumpu siistinä

Sido hihnat ja vyöt sekä sulje pussilakanat ja tyynyliinat ennen kuivausrummun käynnistämistä. Pyykin saumat ja reunat kannattaa myös tarkistaa, ja niiden on oltava ehjiä, jotta mahdolliset täytteet eivät purkaudu.

Kuivausohjelman valinta

Voit valita kuivausrummun kuivausohjelman kankaan tyypin ja halutun kuivaustason mukaan. Kuivausrumpumallissasi on varmasti useita toimintoja, joten tarkista käyttöoppaasta, jos kuvakkeet ja painikkeet eivät ole itsestään selviä. Ohjelmat räätälöidään yleensä puuvillalle, herkälle pellavalle, villalle, farkuille ja muille materiaaleille. Yksityiskohtaiset kuvaukset kuivausohjelmista löytyvät valmistajan ohjeista.

Kuivausliinat? Kyllä kiitos.

Erittäin tervetullut lisä mihin tahansa kuivausohjelmaan on kuivausliina. Sen tehtävänä on vähentää sähköisyyttä, joten laita se yhdessä märkien vaatteiden kanssa kuivausrumpuun. Käytä vain yhtä liinaa kuivausjaksoa kohti ja hävitä liina heti jakson jälkeen. Jos käytät kerralla useampaa liinaa, niissä olevat pehmentävät kemikaalit voivat jättää kankaaseen jäämiä tai mikä pahempaa – tukkia kuivausrummun.

Älä unohdan puhdistaa suodattimia

Kuivausrummuissa on erityinen suodatin, joka toimii kuin nukkasihti. Se on puhdistettava jokaisen käytön jälkeen, sillä tukkeutunut suodatin estää ilmaa kiertämästä, lisää energiankulutusta ja pidentää kuivausaikaa. Monet jättävät nukkasihdin puhdistamatta ajatellen, että he tekevät sen myöhemmin... kuitenkaan niin ei aina tapahdu. Tarkista suodattimet aina ennen kuivausrummun käyttöä.

Kuivausrumpua ei saa pitää itsestäänselvyytenä. Niin kauan kuin pidät siitä hyvää huolta, niin työvaatteesi kuin muutkin vaatteesi kuivuvat siinä hyvin. Kiinnitä vain huomiota ylläoleviin asioihin ja muista asettaa kuivausaika tuotteiden tyypin ja määrän perusteella. Haluatko oppia lisää kuivausrummuista? Tutustu artikkeliimme: Mitä sinun on hyvä tietää kuivausrummuista? 
Elämä on monimutkaista. Tehdään pyykkihuollosta yksinkertaista.

Gorenje WaveActive -kuivausrummut on tehty hoitamaan työ tehokkaalla, helposti käsiteltävällä ja ympäristöystävällisellä tavalla. WaveActive-kuivausominaisuuksiin kuuluu huippuluokan kuivaustekniikoita:

  • Kuituja kosteuttamaan suunnitellut ohjelmat silottavat vaatteita, jolloin niissä on vähemmän ryppyjä
  • IonTech lataa kuivausilman negatiivisesti varautuneilla ioneilla, jotka torjuvat allergeeneja ja pahoja hajuja
  • SteamTech tarjoaa enemmän höyrykäsittelyä tehden vaatteista sileämpiä                                                                                                                                                   
Kaikki WaveActive-sukupolven pesukoneet täyttävät korkeimmat ympäristöstandardit ja ovat äärimmäisen energiatehokkaita.                 

Nauti lempijuttujesi tekemistä. Jätä pyykki meidän huoleksemme.

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme