Kumpi on tehokkaampaa: astioiden peseminen käsin vaiko astianpesukoneella? - Gorenje

Kumpi on tehokkaampaa: astioiden peseminen käsin vaiko astianpesukoneella?

CHORES SIMPLIFIED
21.11.2017
Pestäkö astiat käsin vaiko astianpesukoneella? Tähän kysymykseen saa yleensä erilaisia vastauksia. Ihminen, joka joutuu huolehtimaan päivittäin kymmenen tai useamman kattauksen pesusta, ei voi kuvitellakaan elämää ilman luotettavaa astianpesukonetta, kun taas ihminen, joka käyttää vain muutamaa astiaa päivässä, saattaa ajatella, että astianpesukone on täysin turha kapistus.

Tänä päivänä astianpesukonetta pidetään keittiön vakiovarusteena – joillekin se on yhtä tärkeä kuin jääkaappi tai uuni.

Jos olet perheellinen, astianpesukone helpottaa elämääsi. Lisäksi astianpesukone voi säästää aikaasi jopa 10 päivää vuodessa, ja tämän ajan voit viettää perheesi kanssa rentoutuen.

Seuraavassa esittelemme viisi tosiasiaa siitä, mitä voit säästää antaessasi astianpesukoneen hoitaa astioiden pesun.

Säästä rahaa
astioiden peseminen astianpesukoneessa sen sijaan, että pesisi ne käsin, voi alentaa esim. vesi- tai sähkölaskuasi.

Säästä aikaa
Astianpesukoneen täyttäminen ja käynnistäminen kestää vähemmän aikaa kuin astioiden pesu käsin.

Säästä vettä
Astianpesukoneet käyttävät vain 1/6 vettä astioiden käsinpesuun verrattuna.

Säästä itseäsi mikrobeilta
Astianpesukoneet pesevät astiat korkeissa lämpötiloissa, joita ei voi käyttää käsin pestessä.

Säästä ympäristöä
Pienentämällä vedenkulutusta astianpesukoneet auttavat myös suojelemaan järviämme ja meriämme.

Älykkäät tilastot: käsinpesu vs. astianpesukone

Koska kuluttajat rakastavat faktoja ja kaavakuvia, tarjoamme seuraavassa mielenkiintoista tietoa, joka antaa sinulle tarkemman kuvan kaikista niistä eduista, jotka astioiden peseminen astianpesukoneella tuo mukanaan.

Tilastot osoittavat, että voit alentaa esim. sähkö- ja vesilaskuasi 50 eurolla ja säästää jopa kymmenen päivää aikaasi vuodessa. Astianpesukone käyttää 1/6 siitä vesimäärästä, joka kuluu pestessä astiat käsin ja keskimääräinen bakteerimäärä käsin pestyissä astioissa on noin 390 lautasta kohden (astianpesukone: yksi bakteeri lautasta kohden).

Olemme myös verranneet veden- ja energiankulutusta pestäessä täysi astianpesukoneellinen astioita, mikä vastaa noin kahtatoista kattausta, sekä käsin että astianpesukoneella. Tulokset osoittivat, että sekä veden- että sähkönkulutus oli huomattavasti korkeampi käsinpesussa.

Hoitaa työt ammattitaitoisesti puolestasi

Uudet SmartFlex-astianpesukoneemme ovat modernin elämäntavan inspiroimia. Koska jokapäiväinen elämämme voi olla sangen vaativaa, olemme luoneet astianpesukoneiden sukupolven, jonka lukuisat kehittyneet toiminnot keventävät kuormaa harteillasi. Laitteen sisäosa on suunniteltu sillä tavoin, että jokaiselle astialle ja ruokailuvälineelle löytyy oma paikkansa, muodosta tai koosta riippumatta.

Ne edustavat laitetta, joka sopii täydellisesti elämäntapaasi. Joustavuus. Tarpeisiin vastaaminen. Toimivuus. Nämä olivat suuntaviivamme suunnitellessamme astianpesukoneita, jotka olisivat riittävän joustavia suoriutuakseen kaikista tehtävistä ja mukautuakseen kaikkiin tarpeisiisi. Niiden lukuisat ominaisuudet tekevät vaikutuksen ja antavat sinulle mahdollisuuden nauttia tärkeämmistä asioista elämässä.

Lue myös

Tutustu muihin elämää helpottaviin aiheisiin

Tilaa uutiskirjeemme