Kuivaa – mitä sitten? – Asiaa koista ja rypyistä - Gorenje

Kuivaa – mitä sitten? – Asiaa koista ja rypyistä

CHORES SIMPLIFIED
12.6.2017
Mitä järkeä on ostaa korkealaatuisia vaatteita, hoitaa niitä hyvin ja pestä kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, jos kuitenkin tarjoat ne koinruoaksi tai pilaat niiden hyvät ominaisuudet silittämällä?
Vaatehuolto on oikeastaan aika ongelmallista. Juuri kun olet saanut kaiken hyvään järjestykseen, kunkin perheenjäsenen tavarat, pyyheliinat, keittiötekstiilit jne. omiin kasoihinsa, ja ajattelet "No niin, vihdoinkin valmista", eteen tulee uusia haasteita. Mitä tehdä paidoille? Miten ne silitetään? Entä solmio, täytyykö se silittää? Hei, mikä reikä tämä on? Ei kai meillä vain ole koita!!?? Miten niistä pääsee eroon? Entä onko sisäilmalle hyväksi, että vaatteita kuivatetaan sisällä? Täältä löydät vastaukset näihin kysymyksiin.

Näin kuivatat vaatteet, kun perheessä on siitepölyallergiaa

Käytä kuivausrumpua
Kuivausrumpu on korvaamaton apu allergikkokodissa. Ennen kaikkea kodissa, jossa kärsitään siitepölyallergiasta. Siinä tapaukessa on äärimmäisen huono ajatus kuivata vaatteita ulkona siitepölykauden aikana, koska siitepöly laskeutuu puhtaille vaatteille ja siirtyy vaatteiden mukana asuntoon. Kuivausrumpu voi olla pelastus myös "hätätilanteissa", kun pyykki jouduttaisiin muutoin kuivattamaan kylpyhuoneessa. Se ei ole suositeltavaa, koska se lisää ilmankosteutta, mikä puolestaan tarjoaa itämisalustan homesienille ja hyvät elinolosuhteet pölypunkeille.

Pidä kuivausrumpu puhtaana
Jos käytät kuivausrumpua vaatteittesi kuivaamiseen, muista puhdistaa nukkasihti jokaisen kuivauksen jälkeen, jotta ilmanvaihto pysyy tehokkaana. Nukan kasautuminen aiheuttaa myös tulipalovaaran.

Näin pidät koit poissa ja hemmottelet samalla nenääsi

Poimi laventelia
Useimpien mielestä laventeli tuoksuu ihanalle. Koit eivät kuitenkaan ole samaa mieltä, vaan suorastaan inhoavat leventelin hajua. Jos siis haluat saada koit hengiltä, suositelemme, että panet kourallisen laventelia musliinitilkun päälle (ohutta villakangasta) ja sidot siitä pussin. Tee useampia pusseja, jotta niitä on valmiina, kun tarvitset. Sen lisäksi että laventelipussi pitää koit poissa vaatteistasi, se levittää myös romanttista tuoksua kaappiin ja siellä oleviin vaatteisiin.

Koristeeksi tai tuoksun vuoksi
Oikeastaan on sääli piilottaa laventelit pussiin. Niitä on ihanaa haistella tai hypistellä sormien välissä, kun haluaa tuoksun mukaansa. Jos haluat ehdottomasti sitoa laventelinoksat, tee niistä pieniä kuivakukkakimppuja ja asettele koristeeksi ympäri taloa tai tuikkulyhtyjen seuraksi.

Näin silität paitasi

Seuraa tämän oppaan ohjeita
Aloita aina pienimmästä osasta eli kauluksesta, kalvosimista ja hihoista . Silitä vasta viimeiseksi "vartalo". Jos sinulla ei ole höyrysilitysrautaa, voit käyttää sumutepulloa tai kostutettua vaatetta tai nenäliinaa, jonka panet silitettävän kohdan päälle.

  1. Nosta kaulus pystyyn ja silitä se molemmilta puolilta.
  2. Silitä kalvosimet ulko- ja sisäpuolelta.
  3. Silitä hihat molemmilta sivuilta. Asettele hihat niin, että taitos tulee sauman suuntaiseksi.
  4. Silitä olkakappaleet.
  5. Silitä molemmat etuosat, nappien välit ja taskut.
  6. Silitä selkä.

Älä silitä solmiota
Avaa solmion solmu aina käytön jälkeen (jos et tee sitä, paljastuu, ettet osaa tehdä solmua itse ja että äitisi, joka sen tekee, on matkoilla) ja ripusta solmio oikenemaan yön ajaksi. Äläkä edes ajattele, että silittäisit solmion, sillä silitetty solmio alkaa nopeasti kiiltää. Paina solmiota hätätilanteessa höyrysilityslaudalla nopeasti nurjalta puolelta.

Näin vältyt ryppyisiltä vaatteilta liikematkalla

Kylvetä tai suihkuta vaatteet
Ovatko vaatteesi rypistyneet matkalaukussa eikä käytössäsi ole silitysrautaa? Kokeile ripustaa rypistyneet vaatteet kylpyhuoneeseen ja avaa lämminvesihana. Sulje kylpyhuoneen kaikki ovet ja ikkunat. Lämpimästä vedestä tuleva höyry tunkeutuu vaatteiden sisään ja poistaa rypyt. Jos käytössäsi ei matkan aikana ole kyl- pyhuonetta, voit ottaa mukaasi sumutepullon. Sumuta vaatteet vedellä, levitä ne tasaiselle alustalle ja anna kuivua. Älä ripusta vaatteita, koska silloin ne eivät suoristu.

Muista kertakäyttöpyyhkeet
Matkalaukusta purkamasi vaatteet ovat rypyssä ja niissä on teräviä laskoksia. Voit yleensä ratkaista ongelman asettelemalla kertakäyttöpyyhkeitä laskosten väliin ennen vaatteiden taittelemista. Kun purat vaatteet laukusta, voit panna ne suoraan vaatepuille tai laatikoihin.

10 vuoden moottoritakuu

Ostaessasi Gorenje pesukoneen voit olla varma, siitä, että olet hankkinut laadukkaan, luotettavan ja kestävän laitteen.

Tarjoamme nyt yhteensä 10 vuoden moottoritakuun Inverter-PowerDrive moottorille kaikissa Gorenje pesukoneissa, jotka on ostettu 1. syyskuuta 2016 jälkeen. Tarjoamamme 10 vuoden moottoritakuu takaa sinulle täydellisen mielenrauhan osoittaen samalla, kuinka paljon luotamme teknologiaamme ja tuotteidemme erinomaiseen laatuun.

Lue myös

Tutustu muihin elämää helpottaviin aiheisiin

Tilaa uutiskirjeemme