Kuinka pyrolyyttinen (itsepuhdistuva) uuni muuttaa elämäsi - Gorenje

Kuinka pyrolyyttinen (itsepuhdistuva) uuni muuttaa elämäsi

CHORES SIMPLIFIED
23.5.2021
Itsepuhdistuva pyrolyysiuuni on todella kätevä ja lunastaa lupauksensa. Tällainen uuni todellakin puhdistaa itsensä ilman käyttäjänsä apua. Kuinka tämä on mahdollista, ja miksi kaikki uunit eivät ole oletusarvoisesti pyrolyyttisiä?

Pyrolyysiuuni toimii kuin mikä tahansa uuni: se likaantuu ajan myötä. Uunissa tapahtuvaan ruoanlaittoon liittyy erilaisia rasvan roiskeita, mehuja ja kaikenlaisia rasvoja ja likaa. Nämä pääsevät uunisi sivuseiniin, kattoon ja oviin. Koska uuneja käytetään pääasiassa korkeilla lämpötiloilla, lika paistuu pinnoille, joista sitä voi olla vaikea puhdistaa pois.

Uunin pyrolyysipuhdistus

Miten pyrolyysiuuni puhdistaa sitten itsensä? No, ottamalla oppia autoteollisuuden ohjekirjasta. Aivan kuten nykyaikaiset autot vangitsevat pakokaasujen likaiset ja epäterveelliset hiukkaset ja polttavat ne tuhkaksi erittäin korkeissa lämpötiloissa, pyrolyysiuuni tekee tämän uunin sisällä. Se polttaa myös likaa ja rasvaa tulella. Uuni kuumenee jopa noin 500°C:n lämpötilaan, jossa lika hiiltyy ja muuttuu tuhkaksi. Tätä prosessia kutsutaan pyrolyysiksi, josta nimikin tulee.

Kenelle se sopii? No, melkeinpä kaikille! Olitpa sitten innokas lihan tai vihanneksien grillaaja tai paistaja, tulisi pyrolyysiuunin olla kodinkonelistasi kärjessä. Tällainen uuni on taivaan lahja ihmisille, jotka ovat allergisia puhdistusaineille. Tai vain kenelle tahansa, joka on "allerginen" itse siivoukselle. 

Uunin tyhjennys

Yksi asia, joka sinun täytyy tehdä ennen automaattisen puhdistusprosessin aktivointia, on pyrolyysiuunin tyhjentäminen. Irrota ritilä, paistosarja, lasiset leivinpellit, lihamittari ja kaikki muut keittoastiat, jotka eivät ole uunin laitteita.  Suuremmat ruokajäämät ja muut epäpuhtaudet uunista tulisi myös poistaa joka kerta ennen automaattista puhdistusprosessia.

Vaikka omistaisit korkealaatuisen pyrolyysiuunin ylimääräisellä lasilla tai eristyksellä, automaattisessa puhdistusprosessissa syntyvä lämpö kuitenkin kuumentaa ulkopuolta. Siksi on suositeltavaa pitää myös kaikki pyyhkeet poissa ovenkahvasta.

Pyyhi tuhkat pois puhdistuksen jälkeen

Olemme oppineet, että pyrolyysipuhdistus on tehokkain tapa puhdistaa uuni. Erittäin korkeat lämpötilat jättävät uunin tahrattomaksi. Kun uuni tekee puhdistuksen (suurimman osan työstä), sinun tulee vain viimeistellä se poistamalla tuhkat. Kun uuni jäähtyy, voit vain pyyhkiä jäljelle jäänyt tuhka pois kostealla liinalla. Tai imurilla, jos sinulla on siihen sopiva pölynimuri. Siinä kaikki.

Kerran kuukaudessa riittää

Kuinka usein sinun pitäisi “tuli-puhdistaa” pyrolyysiuuni? Uunin keskivertokäyttöön valmistajat suosittelevat yleensä pyrolyyttisen puhdistusohjelman suorittamista kerran kuukaudessa uunin ontelon puhtaana pitoon, sekä sen pitämiseen vapaana vanhasta rasvasta ja liasta. Gorenjen ylivoimaisissa uuneissa on myös säädettävä puhdistusintensiteetti, joka tuottaa erinomaiset tulokset joka kerta. Kun olet ostamassa pyrolyysiuunia, etsi malleja premium PyroClean -itsepuhdistustoiminolla.

Pyrolyyttinen symboli Gorenjen uuneissa

Gorenjen pyrolyysiohjelmamme nimi on PyroClean, joka löytyy lähes kaikista sisäänrakennettavista uuneistamme.

Onko se sen arvoista?

Minkä arvoista aikasi on? Nautitko rasvan puhdistuksesta? Vaikka pyrolyysiuunit maksavat enemmän kuin tavalliset uunit, ovat ne jokaisen pennin väärti. Kysy vaikka pyrolyysiuunin omistavilta tutuiltasi!
Paista muistoja-sisäänrakennetuilla uuneilla homemade-muodolla
 
Keittiö on kodin sydän ja sisäänrakennetut uunimme ovat minkä tahansa modernin keittiön sydän. Heidän tunnusmerkkinsä HomeMade-muoto yhdessä lisätyn 71 litran tilavuuden kanssa takaavat, että kaikki ateriasi paistetaan aina täydellisesti ja tilavasti. Se on varustettu monilla intuitiivisilla toiminnoilla, jotka yksinkertaistavat ruoanlaittoa. Ne inspiroivat sinua pitämään hauskaa rakkaidesi kanssa keittiössä ja leipomaan tuoreen erän täydellisiä muistoja milloin tahansa.

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme