Hei jääkaappi, aika lompsia lomille! - Gorenje

Hei jääkaappi, aika lompsia lomille!

CHORES SIMPLIFIED
23.6.2021
On se aika vuodesta, jolloin suurin osa ihmisistä suuntaa kohti suosikkilomakohteitaan. Vaikka suurin osa meistä ottaa ruokaa mukaamme, lähinnä matkaevääksi, jääkaappi jää kotiin. Pitäisikö se sammuttaa, jos olemme poissa pidemmän aikaa vai ei?

Mitä jääkaapille kannattaa tehdä, kun lähdemme lomailemaan pois kotoa? Irrotatko pistokkeen, sammutat sen vai jätätkö sen päälle sellaisenaan? Jos olet sen tyyppinen, että saat mielenrauhan huolehtimalla kaikesta, nämä asiantuntijoidemme vinkit ovat sinulle hyödyllisiä. Varmista myös, että mikään ei tuki ilmanotto- ja poistoaukkoja - tämä on erityisen tärkeää pakastimen kohdalla - koska se voi estää laitetta toimimasta kunnolla.

Tärkeintä on muistaa jättää jääkaappi tyhjäksi, kuivaksi ja puhtaaksi, jos et aio käyttää sitä pariin viikkoon. Jos kyse on kuukausista, tyhjennä ja puhdista se perusteellisesti ja irrota pistoke.

Käytä kaikki pilaantuvat elintarvikkeet

Kukaan ei halua palata kotiin erittäin rentouttavan ja ikimuistoisen loman jälkeen ja löytää jääkaapista pilaantunutta ruokaa. Siksi on suositeltavaa, että kulutat elintarvikkeet, jotka voivat pilaantua ennen paluutasi. Samalla voi olla parempi olla ostamatta runsaasti tuoreita ruokia lomaa edeltävällä viikolla.

Puhdista jääkaappi ennen kuin jätät sen (päälle)

Jääkaappi kannattaa aina puhdistaa ennen lomalle lähtöä. Koska jääkaappi on todennäköisesti jo lähes tyhjä tässä tapauksessa, on sinulla erinomainen tilaisuus puhdistaa se. Poista kaikki hyllyt ja laatikot ja pyyhi ne miedolla vesi- ja ruokasoodaliuoksella puhdistaen siten myös jääkaapin sisäpuolen. Varmista, että sisäseinät ja irrotettavat osat ovat täysin kuivia, ennen kuin laitat ne takaisin jääkaappiin.  Jos sinulla on kiire, toteuta kuivapesu: pyyhi kaikki pinnat pehmeällä liinalla.

Vaikka tämä voi tuntua hankalalta tehtävältä ennen lomalle lähtöä, mutta kun palaat, häikäisevän puhdas ja miellyttävän tuoksuinen jääkaappi tuo varmasti hymyn huulillesi. Mietipä vaihtoehtoa... Pieninkin unohdettu jogurttipurkki voi aiheuttaa ongelmia.

Käynnistä lomatila-toiminto

Useimmissa moderneissa jääkaapeissa on jo toiminto, jonka nimi on "lomatila". Se on suunniteltu pitämään energiankulutus alhaisena säilyttäen samalla jonkin verran viilennyskapasiteettia. Näin, jos olet poissa yli kaksi päivää, säästät energiaa, jota muuten käytetään jääkaapin lämpötilan pitämiseksi alhaisena. Huomaa kuitenkin, että jääkaapin tulee olla (lähes) tyhjä, kun tämä toiminto kytketään päälle, koska lämpötila ei sovellu elintarvikkeiden turvalliseen varastointiin.

Useimmat valmistajat, mukaan lukien Gorenje, pitävät sisälämpötilan säästötilassa +10–+ 15 °С:ssa (joissakin malleissa käyttäjä voi valita halutun energiansäästölämpötilan). Tällä niin sanotulla lomatilalla on etunsa verrattuna jääkaapin irrottamiseen pistorasiasta, koska se auttaa ehkäisemään sienten kasvua ja huonoa hajua. Joissakin jääkaapeissa ja viileäkaapeissa on myös antibakteerinen tiiviste lisäsuojana. Muista kuitenkin, että lomatilaa tulisi käyttää vasta sen jälkeen, kun jääkaappi on tyhjennetty tai sinne on jätetty ainoastaan pilaantumattomia tuotteita.

Jääkaapin mallista riippuen säästötila kuluttaa jopa 50 % vähemmän virtaa.

Entäpä jääpalakone?

Jos jääkaapissasi on sisäänrakennettu jääpalakone, varmista, että asetat sen niin sanottuun puhdistustilaan. Tässä tilassa jäljellä oleva vesi virtaa alas estäen homeen ja sienten kehittymisen. Kun olet laittanut jääpalakoneen puhdistustilaan, irrota jääkaappi pistorasiasta ja sulje vesihana (jos jääkaappi on kytkettynä vesijohtoon).

Jääkapin sammuttaminen

Jos jääkaapissa ei ole lomatilatoimintoa tai olet poissa yli kuukauden, tyhjennä, sammuta ja puhdista jääkaappi kunnolla. Tämä on erityisen helppoa, jos sinulla on NoFrost-toiminnolla toimiva laite, esimerkiksi jääkaappi, jossa on Gorenjen rinnakkainen pakastin.  

Varmista lopuksi, että ovi on auki estääksesi homeen ja hajujen muodostumisen. Asiantuntijoillamme on vielä yksi vinkki: älä koskaan käytä vieraita esineitä oven auki pitämiseen, koska se voi johtaa sinetin muodon muuttumiseen. Jos mahdollista, säädä jääkaapin jalkoja niin, että laite on kallistettuna hieman eteenpäin.

Nauti huolettomasta lomastasi!

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme