December 2017 Jos viesti ei näy, avaa se selaimessa.
 
 
 
  Gorenje  
 
 
 
 
 
 
Inspiraatiota uudenvuoden ruokalistaan
 
 
Kun joulu on onnellisesti ohi, on aika muistella mennyttä vuotta ja valmistautua tulevaan. Näissä merkeissä juhlimme uuttavuotta, jolloin haluamme myös tarjoilla herkullista ruokaa. Haluaisitko kokeilla uutenavuotena höyryuunissa valmistettua ruokaa? Lue lisää, ja saat meiltä inspiraatiota vanhan vuoden viimeiseen illalliseen.
 
Höyrytetty lohi katkaravuilla ja vihreällä kastikkeella
 
Ainesosat:
  • 4 lohifilettä 
  • Sitruunaa, suolaa ja pippuria
  • 100 g katkarapuja
  • Hieman lohenmätiä ja yrttejä koristeluun

Valmistus:
  • Purista kalafileiden päälle hieman sitruunaa, ja mausta ne suolalla ja pippurilla. 
  • Tyhjiöpakkaa kala, ja höyrystä sitä 55 °C:ssa 20-25 minuuttia.
  • Asettele lautasille, ja koristele katkaravuilla, lohenmädillä ja yrteillä.

 
 
Vihreä kastike
 
Ainesosat:
  • 2 dl majoneesia
  • 1 dl ranskankermaa 
  • Hienoksi silputtuja yrttejä, kuten esimerkiksi persiljaa, tilliä, basilikaa, purjosipulia
  • Sitruunaa, suolaa ja pippuria

Valmistus:
  • Sekoita majoneesi, ranskankerma ja hienoksi silputut yrtit kulhossa.
  • Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla.
  • Tarjoile höyrystetyn kalan kanssa.

 
 
Paahtopaisti
 
Ainesosat:
  • 800-1000 g paahtopaistia
  • Suolaa ja pippuria
  • Haluttaessa rosmariinia tai valkosipulia (käytä tavallista vähemmän, sillä sous vide voimistaa makua)

Valmistus:
  • Hiero lihan pintaan suolaa ja pippuria.
  • Tyhjiöpakkaa liha rosmariinin ja valkosipulin kera.
  • Kypsytä paistia seitsemän tuntia höyryuunissa 55-58 °C:ssa (55 °C raaka, 56 °C puolikypsä ja 58 °C kypsä).
  • Nosta liha pois pussista, ja ruskista sitä voissa paistinpannulla kaksi minuuttia molemmilta puolilta keskilämmöllä. 
  • Anna lihan vetäytyä viisi minuuttia ennen tarjoilua.
  • Tarjoile esimerkiksi perunamuusin, höyrytettyjen parsojen ja lempikastikkeesi kanssa.

 
 
Crème brûlée
 
Ainesosat:
  • 400 ml kuohukermaa
  • ½ tanko hyvää vaniljaa
  • 4 munankeltuaista, mahdollisesti pastöroituja 
  • 60 g ruokosokeria
  • Karamellikuori
  • 40-60 g sokeria 

Valmistus:
  • Vatkaa kananmunat ja sokeri löysäksi vaahdoksi.
  • Kiehauta kuohukerma vaniljan kanssa, ja kaada se munamassan joukkoon.
  • Kaada seos neljään matalaan pyöreään annosvuokaan, ja kypsennä annoksia 100 °C:ssa höyryssä noin 20 minuuttia.
  • Nosta annosvuoat uunista, ja laita ne jääkaappiin.
  • Kun massa on täysin jäähtynyttä, sirottele annosten päälle tasainen kerros sokeria. Ruskista tämän jälkeen sokeri kuumentamalla annokset grillivastuksella uunissa.
  • Anna annosten jäähtyä, ja tarjoile.

 
Lue lisää
 
Kalusteuuni höyrytoiminnolla
 
 
 
 
   
 
Copyright © 2017 Gorenje.
 
Peru uutiset Gorenjelta
 
 
gorenje.fi