Yhdistelmä-/höyryuuni - Gorenje
Yhdistelmä-/ höyryuuniLämpö, höyry ja sous vide
1
Tämä yhdistelmä-/höyryuuni tulee mullistamaan tapasi valmistaa ja syödä ruokaa, ja siihen on useita syitä. Tärkein syy on se, että laittamasi ruoka yksinkertaisesti maistuu paremmalta. Lupaamme sen.

Höyrykypsennys on yksi terveellisimmistä tavoista valmistaa ruokaa. Lämpö siirtyy ruokaan nopeasti, joten se ei kuivu, vaan pysyy höyryn ansiosta mehukkaampana, herkullisempana ja ravinteikkaampana. Höyrykypsennyksen aikana ruoan arvokkaat mineraalit ja vitamiinit eivät tuhoudu, ja se säilyttää täydellisesti sekä koostumuksensa, makunsa että värinsä. Ruoasta tulee mehukasta ja mureaa.

Gorenjen yhdistelmä-/höyryuuni tarjoaa lukemattomia valmistusmenetelmiä, kuten höyrykypsennys, paistaminen, paahtaminen, hauduttaminen, tyhjiökypsennys ja useita muita. Se ei ole ainoastaan täydellinen kasvisten höyryttämiseen, vaan sopii ihanteellisesti myös kalan, lihan, kanan, leipien, kakkujen ja monien muiden ruokien höyrykypsennykseen. Mutta kypsentäminen ei ole tämän yhdistelmä-/höyryuunin ainoa käyttötarkoitus. Sillä voi myös lämmittää, blanseerata ja sulattaa sekä kohottaa taikinaa ja desinfioida pulloja. Monipuolista, eikö vain?

Testaamme yhdistelmä-/höyryuunia

"Paras pihvi koskaan!"

George rakastaa pyöräänsä yhtä paljon kuin hyvää pihviä, joten hän on täydellinen ehdokas lihatestiimme. Tarjosimme hänelle sekä paistinpannulla paistetun pihvin että Gorenjen yhdistelmä-/höyryuunissa sous vide -menetelmällä kypsennetyn pihvin. Sous vide -pihvi oli hänen paras koskaan syömänsä pihvi. Erilaiset toiminnot, kuten PureSteam, MultiSteam 360° ja lämpötilan säätö yhden asteen tarkkuudella, mahdollistavat sous vide -kypsennyksen Gorenjen yhdistelmä-/höyryuunissa.

"Nammm... Pehmeitä ja kuitenkin rapeita perunoita!"

Sara on neljän lapsen äiti, joka rakastaa perhettään ja pitkiä kävelyretkiä. Hän ihailee taitavia ruoanlaittajia ja valmistaa itse päivittäin suuria annoksia ruokaa perheelleen. Näin ollen hän tietää kaiken tietämisen arvoisen perunoista ja on ihanteellinen ehdokas perunatestiimme. Hän valmisti perunat sekä tavallisessa uunissa että Gorenjen yhdistelmä-/höyryuunissa. Viimeksi mainittu voitti. HomeMade-muoto ja MultiFlow 360° yhdistettynä PureSteam-toimintoon antavat täydellisen tuloksen joka kerta.

"Parsakaali ei ole lastentarharuokaa"

Nelivuotias Amy tykkää nukkua pitkät päiväunet, ja hän rakastaa suklaata. Parsakaali ei ole todellakaan hänen lempiherkkuaan. Mutta hän suostuu syömään sitä, koska tietää sen olevan hänelle hyväksi. Kasvistestissämme hän maistoi sekä keitettyä parsakaalia että Gorenjen yhdistelmä-/höyryuunissa kypsennettyä parsakaalia. Höyrytetty parsakaali voitti. PureSteam saa kasvikset yksinkertaisesti maistumaan paremmilta.

Yhdistelmä-/höyryuunissa on kaikki

PureSteam

Ei vettä, vain höyryä
Gorenje -höyryuunit mahdollistavat höyrykypsennyksen ilman että ruokaan muodostuu vesipisaroita, jotka voivat tehdä siitä märkää tai puuromaista. Sykloniteknologian avulla uuniin luodaan täysin kuiva höyrysumu, joka jakautuu tasaisesti koko uuniin ja ruokaan. Pohjan lämpövastus varmistaa, että jopa pienet pisarat, joita muodostuu kuivan höyryn joutuessa kosketuksiin kylmän ruoan kanssa, höyrystyvät välittömästi, niin että ylimääräistä nestettä ei pääse syntymään. Uuni on täysin kuiva kypsennyksen jälkeen, eikä sitä näin tarvitse pyyhkiä kuivaksi. Uuni toimii hyvin myös ruoan sulatuksessa, sillä lämmin höyry ympäröi ruoan tasaisesti.
Lisää
Lähellä

SousVide

Vain yksi askel mureaan ja mehukkaaseen ruokaan
SousVide merkitsee yksinkertaista, mutta maagista temppua: ruoan kypsennystä tyhjiöpusseissa. Ruoka valmistetaan vitamiinit, kivennäisaineet ja muut ravintoaineet säilyttävällä tavalla. Koska ruoka kypsennetään tyhjiössä ja alhaisissa lämpötiloissa, lihan sisäosa on aina mehukas ja murea ja kasvikset kypsyvät pinnaltaan tasaisiksi ja kiinteiksi. Tätä prosessia voidaan käyttää Gorenjen kompakteissa höyryuuneissa.
Lisää
Lähellä

MultiSteam 360°

Höyryn tasainen jakautuminen
MultiSteam 360° -järjestelmä jakaa höyryn tasaisesti uunin sisäosiin niin että voidaan olla varmoja siitä, että ruoka on höyryn ympäröimänä kaikkialla uunissa. Näin saadaan yksinkertaisesti täydelliset kypsennystulokset! Kaikenlaiseen höyrykypsennykseen soveltuva DrySteam -höyrynjakelu perustuu uunin takaseinän uuteen 3Dmuotoiluun sekä reikien älykkääseen sijoitteluun. Uudet ratkaisut takaavat höyryn virtaamisen uunin läpi mahdollisimman tehokkaalla tavalla.
Lisää
Lähellä

Vinkit & vihjeet

Inspiraatiota sous vide-ruoanlaittoon

Sous vide on ranskaksi ”paineen alla” ja tarkoittaa sitä, että raaka-aineet pakataan ilmatiiviiseen pussiin ja kypsennetään höyryn avulla. Monet olettavat sous vide -menetelmän soveltuvan vain ammattikokeille ja intohimoisille ruokaharrastajille, jotka valmistavat gourmet-aterioita, mutta tosi asiassa sous vide sopii erinomaisesti myös kotikäyttöön.

Höyryllä kypsennys

Lähtökohtaisesti valmistusaika on höyryuunissa sama kuin kattilassa keitettäessä, mutta se riippuu lihan koosta ja valmistuslämpötilasta. Kokeile eri vaihtoehtoja, arvioi tuloksia ja valitse aina aluksi lyhyin valmistusaika. Voit aina pidentää aikaa tarpeen vaatiessa.