Näin säilytät sitrushedelmiä

Makeaa ja hapanta

Appelsiinit ovat makeita, sitruunat happamia. Molemmat ovat kuitenkin erittäin C-vitamiinipitoisia ja antavat viimeisen silauksen moneen ruokalajiin. Kuorimista voit helpottaa seuraavalla neuvolla. Laita appelsiini lämpimään veteen pariksi minuutiksi, niin kuori irtoaa helposti.

Happamat ulos, makeat sisään

Tulet kotiin kori täynnä sitrushedelmiä ja mietit, mitä tehdä. Miten ne kannattaa säilyttää? Tee näin: appelsiinit, mandariinit ja klementiinit pitävät viileästä. Niiden ihanteellinen säilytyslämpötila on 2-5 °C. Sitruunat ja greipit saavat kylmävaurioita jääkaapissa, ja ne säilytetään 10-15 °C:ssa. Limetti on siltä väliltä ja se pitää 8-10 °C:n lämpötilasta. Onko sekavaa? Nyrkkisääntö: makeat sitrusperheen jäsenet pääsevät sisään jääkaappiin ja happamat saavat jäädä ulkopuolelle keittiönpöydälle ...