Näin makeiset eivät liimaudu toisiinsa

Kovettunutta pölysokeria?

Voi estää pölysokeria kovettumasta panemalla ranskanleipä- tai ruisleipäpalasen sokerikuppiin. Vaihda, kun leipä on kuivaa. Jos sokeri on jo ehtinyt kovettua, ei sitä tarvitse heittää suoralta kädeltä pois, vaan voit panna sen kulhoon ja peittää vuorokauden ajaksi märällä astiapyyhkeellä. Sitten onkin taas Irish coffeen aika ...

Lisää sokeria

Tässä on hyvä neuvo kaikille makeisten ystäville. Eikö olekin raivostuttavaa, kun makeiset liimautuvat toisiinsa isoksi möhkäleeksi? Hakkaat ja kaivat ja taistelet kaikin keinoin, syljen valuessa suustasi, jotta saisit irti edes pienen palasen. Toki on helpompikin – ja makeampi – tapa. Sirottele vain sokeria makeisten päälle ja pane rasia jääkaappiin. Sokeri (hieno- tai tomusokeri) muo-dostaa päällysteen jokaisen makeisen ympärille, joten ne eivät enää tartu toisiinsa. Säilyttämällä makeisrasiaa jääkaapissa vältät riskin, että makeiset sulaisivat yhteen. Tämä on erityisen tärkeää kesäkuumalla. Voit toki tyhjentää koko rasian myös suuhusi...