Näin avokadosose ei tummu

Lyhyesti tuorekelmusta

Säilytä tuorekelmurullaa jääkaapissa. Tällä tavalla estät kelmua käpertymästä kokoon ja menemästä sykkyrälle, jolloin sen käytöstä tulee aivan mahdotonta. Käytä polyetyleenistä valmistettua tuorekelmua mieluummin kuin PVC-kelmua. Polyetyleenikelmu ei sisällä pehmentimiä, jotka voisivat ”vuotaa” ruokaan.

Upota kivi kastikkeeseen

Riippumatta siitä kuinka paljon valkosipulia, sitruunaa, tomaattia ja chiliä sekoitat avokadoon, ilman sisältämä happi tummentaa sen värin nopeasti. Värin muuttumisen voi estää upottamalla avokadon kiven kulhoon, jossa on guacamole-kastiketta. Vain kärki jätetään näkyviin. Painele vielä tuorekelmu kulhon päälle niin tiukkaan, että saat pois kaikki ilmakuplat. Kivi on avokadon luonnollinen säilöntäaine. Kun peität kiven kelmulla, palautat avokadon alkuperäisen suojautumiskeinon happea vastaan. Näin sinulla on värinsä säilyttänyttä kastiketta useaksi päiväksi.