Pakkaaminen

Sipuli

Näin sipulinpuolikas säilyy kauemmin

Vihreät tomaatit?

Näin saat vihreät tomaatit kypsymään

Avokadosose

Näin avokadosose ei tummu

Sitruunat säilyvät

Näin sitruunat säilyvät kauemmin

Banaanien

Näin nopeutat banaanien kypsymistä

Paras tapa pakata salaatti

Paras tapa pakata salaatti

Juusto

Näin juusto ei homehdu

Paras tapa pakata leipä

Paras tapa pakata leipä

Huolehdi ympäristöstä

Huolehdi ympäristöstä

Makeiset

Näin makeiset eivät liimaudu toisiinsa

Tuorekelmu, alumiinifolio, rasia vai jokin muu?

Seisot pitäen kädessäsi puoli kattilallista vastasekoitettua avokadososetta ja etsit laatikosta jotakin, mihin pakata se: alumiinifolioon, tuorekelmuun, pussiin vai muovirasiaan? Otsasi vetäytyy ryppyyn ja rinnastasi kohoaa syvä huokaus. Mikä ihmeessä olisi paras pakkaustapa? Tässä muutamia hyviä neuvoja.

Pakkaus ei ole ainoastaan käytännön sanelema toimenpide. Myös ympäristötieteiden ja elintarvikealan tutkijat ovat asiasta samaa mieltä. Ruokatavarat, ruoantähteet ja ruokapakkaukset on pakattava ja säilytettävä hygieenisesti ja niin, että niiden ympäristövaikutus jää mahdollisimman pieneksi. Yksinkertaistettuna se tarkoittaa, ettei saa käyttää PVC:tä, alumiinifolioita eikä biologisesti hajoamattomia muovipusseja, lämmintä ruokaa ei saa säilyttää muovirasioissa, joita ei ole tarkoitettu lämpimille ruokatavaroille ja ruokapakkaukset, jotka on jätetty seisomaan keittiönpöydälle on heitettävä pois. Ohjeita, jotka seuraavilla sivuilla annettuja, on yksinkertaistettu.