Näin varmistat, että sushi-vieraasi tulevat uudelleen

Lyhyesti veitsistä

Käytä jokaiselle ruokatavaralle omaa veistä. Veitsi, jolla on käsitelty raakaa lihaa, siipikarjaa, kalaa tai raakaa munaa, on pestävä huolellisesti lämpimällä vedellä ja pesuaineella, huuhdeltava kiehuvalla vedellä tai pestävä astianpesukoneessa, ennen kuin sitä käytetään muille ruokatavaroille.

Leikkaa puhtailla veitsillä

Kun yrität haparoiden opetella bambumaton käyttöä levän, riisin ja lohipalasen paketoimiseksi tiukaksi kääröksi, huomaat yhtäkkiä, että kurkku jäi pois. Hmm, missähän veitsi on. Hak hak hak. Nyt on kurkkuviipale paikallaan. Paha juttu, unohdit käyttää puhdasta veistä. Tämä on iso ongelma. Jos työkalua käytetään raa’an lihan käsittelyyn ja heti sen jälkeen vihanneksiin, lihan bakteerit voivat työkalun kautta saastuttaa vihannekset. Seurauksena voi olla vatsakipuja tai pahempaakin.