Uuuh

Tuoreet ruoka-aineet

Osta kotiin parhaita raaka-aineita

Vanhan sananparsi sanoo, että mitä useampi kokki sitä huonompi soppa. Huonoilla raaka-aineilla käy vielä huonommin. Tässä muutamia ostosvinkkejä, jotka sinun on hyvä pitää mielessäsi, kun täytät ostoskoriasi.

Säilytys

Jääkaappiin,pakastimeen,kulhoon vai minne?

Yksi asia on löytää parhaat raakaaineet, toinen asia on löytää niille paras säilytyspaikka. Joillekin aineksille sopii parhaiten lämmin, toisille kylmä, joillekin kuiva, toisille kostea. Toiset viihtyvät yhdessä muiden kanssa, toiset erillään. Sekavaa? Jatka lukemista.

Kylmäsäilytysopas

Kylmä, kylmempi,kylmin?

Keskiverto kotitalous heittää 100 kiloa kasviksia ja ruokatavaroita jätteisiin. Vuodesta toiseen. Jatkuvasti. Syynä tähän valtavaan jätemäärään on muun muassa se, ettemme säilytä ruokatavaroita parhaalla mahdollisella tavalla. Lue jääkaapin kolmesta vyöhykkeestä, jotka ovat kylmä, kylmempi ja kylmin.

Pakastusopas

Paisti on pakasteessa – mutta missä siellä?

Voi, ei taas! Etsit kuumeisesti kotipakastimestasi itse savustettua turskafilettä. Etsit ja kaivat, kaivat ja etsit jääkylmien herne- ja porkkanapussien seasta, jotka ovat jäätyneet kiinni, koska olet taas unohtanut sulattaa pakastimesi.

Pakkaaminen

Tuorekelmu, alumiinifolio, rasia vai jokin muu?

Seisot pitäen kädessäsi puoli kattilallista vastasekoitettua avokadososetta ja etsit laatikosta jotakin, mihin pakata se: alumiinifolioon, tuorekelmuun, pussiin vai muovirasiaan? Otsasi vetäytyy ryppyyn ja rinnastasi kohoaa syvä huokaus. Mikä ihmeessä olisi paras pakkaustapa? Tässä muutamia hyviä neuvoja.

Hygienia

Muista – hyvän hygienian vuoksi

Muista pestä kätesi. Muista pestä veitsi. Muista heittää tiskirätti pesuun joka ilta yhtä varmasti kuin panna lapset nukkumaan. Ethän anna lastenkaan roikkua ylhäällä monta päivää peräkkäin... Aloita kuitenkin lukemalla seuraavilla sivuilla annetut ohjeet – hyvän hygienian vuoksi.

Puhdistus

Muurahaisista kumihanskoihin

Miksi temppuilla ravunpyrstöjen kanssa tuntikausia voidakseen tarjota ylellistä bouillabaisse-keittoa ruokapöydällä, jossa muurahaiset juoksevat? Miksi taikoa eksoottista mangosorbettia, jos ainoa vieraittesi mieleen jäävä asia on haju, joka tulee keittiönkaapista, kun otat sorbetin ulos?

Lue UUUH kannesta kanteen sadepäivänä tai säilytä sitä yhdessä keittokirjojesi kanssa. Ota se esiin, kun joskus tarvitset hyviä neuvoja. Jokainen uusi päivä on riittävä haaste jo sellaisenaan, joten miksi kiusata itseään pahanhajuisella jääkaapilla, homeisilla kurkuilla, tummuneella avokadososeella, kärpäsillä olohuoneessa, muurahaisilla, elämää kuhisevilla leikkuulaudoilla ja muilla keittiöhygieniaan liittyvillä ongelmilla.

Gorenje toivoo, että näistä vinkeistä on paljon iloa ja hyötyä.