Näin täytekakun keltaiset banaanit pysyvät keltaisina

Banaania syntymäpäiväkakkuun?

Banaanin pilkut muuttuvat rusehtaviksi täpliksi, koska mehu hapettuu. Mutta myös tässä tapauksessa voit vain antaa pilkuille nestettä. Ensin hieman glyseriiniä  jonka annat vaikuttaa vähintään 10 minuuttia. Huuhtele sen jälkeen keitetyllä haalealla vedellä. Tai vain syljellä. Syljen kerrotaan estävän hapettumista. Älä kuitenkaan sylje banaaneille.

Anna niille vähän juotavaa

Useimmat varmaan tietävät, että kun laittaa hiukan sitruunamehua vihreälle omenanpuolikkaalle, niin se pysyykin vihreänä – eikä muutu ruskeaksi (jos et tiennyt tätä, voit pitää tätä bonusvinkkinä). Mutta mitä tehdä keltaisille banaaniviipaleille, jotka omenan tavoin tummuvat hetken kuluttua leikkaamisesta (ja ruskeat banaaniviipaleethan eivät näytä kovin juhlavilta täytekakussa). Vastaus on yksinkertainen: Anna niille vähän juotavaa. Joko hiukan sherryä, jos haluat lisää potkua syntymäpäiville. Tai sitten hiukan ananas- tai sitruunamehua.