Tästä näet, mihin mitäkin veistä on tarkoitus käyttää

Kuusi veistä, jotka sinulla pitää olla Mihin tarkoitukseen
Leipäveitsi Leivän leikkaamiseen, luonnollisesti. Mutta myös suurempien kohteiden, kuten kaalin, kurpitsan tai vesimelonin leikkaamiseen.
Kokkiveitsi Varmasti se veitsi, jota ilman keittiössä on vaikea tulla toimeen. Sitä voi nimittäin käyttää käytännössä mihin tahansa, mitä pitää paloitella, hienontaa ja leikata.
Paloitteluveitsi Käytetään tyypillisesti paistin tai siipikarjan paloitteluun. Veitsi soveltuu muotonsa ja terävyytensä puolesta myös hyvin ohuiden siivujen leikkaamiseen esimerkiksi kalasta, kun valmistetaan sashimia.
Luunpoistoveitsi Hyvä olla olemassa, jos huolehdit itse suurien lihamäärien paloittelusta. Voidaan hyvin käyttää luiden irrottamiseen broilerista ja naudanseläkkeen puhdistamiseen.
Yleisveitsi Veitsi monenlaiseen käyttöön. Sillä leikkaa hyvin makkaran ja juuston herkullisiksi pieniksi paloiksi; hyvä piknikille ja aamiaispöytään.
Juuresveitsi Ottaa komennon silloin, kun kokkiveitsi ei ole riittävän lyhyt: nimittäin silloin, kun on kyseessä pienten aineiden työstäminen. Kuten esimerkiksi silloin, kun kuoritaan vihanneksia tai paloitellaan hedelmiä.
Muita veitsiä, joita sinulla voi olla Mihin tarkoitukseen
Chartreuse-veitsi Luovalle kokille. Sillä voi leikata vihanneksista (esimerkiksi porkkanoista, kurkuista, perunoista) koristeita selvästi lovetun erikoisterän ansiosta.
Fileerausveitsi 18–24 cm Lihan ja kalan fileoimiseen.
Paistiveitsi 22–23 cm Lihan leikkaamiseen tarjoiltavaksi. Leikkaa kinkkua ja muita suuria lihan kappaleita.
Japanilainen viherveitsi 14–18 cm Salaatin ja vihannesten leikkaamiseen ja hienontamiseen.
Japanilainen santukoveitsi 17 cm Vähän kaikkeen. Soveltuu esimerkiksi hyvin leikkaamiseen ja hienontamiseen
Lihakirves 16 cm Kun sinun pitää paloitella suuria lihan kappaleita ja kyljyksiä.
Lohiveitsi 32–33 cm Leikkaa lohen ja muut kalat paperinohuiksi siivuiksi. Sillä on myös hyvä leikata vihannekset paperinohuiksi siivuiksi ja tehdä lihasta carpaccio-siivuja. Kinkkuveitsi Veitsellä on helppo leikata paperinohuita siivuja kinkusta, ja sillä voi hyvin myös leikata tai kerrostaa piirakkataikinaa. Voidaan käyttää fileerausveitsen tavoin.
Kuorimaveitsi 5 cm Erinomainen, kun tarvitsee höylätä suklaasta tai parmesaanijuustosta lastuja. Sopii myös perunoiden, hedelmien ja vihannesten kuorimiseen sekä huonojen kohtien poistamiseen.
Teurastusveitsi 18 cm Erityisen hyvä lihapalojen ja leikkeleen leikkaamiseen.
Pihviveitsi 12–22 cm Hyvä pihvien ja kyljysten leikkaamiseen.
Keinuveitsi 21 cm Helppokäyttöinen ja hellävarainen tapa hienontaa yrttejä. Voidaan käyttää myös pizzan ja salaattiin tai ruskistettavaksi tarkoitettujen vihannesten leikkaamiseen. Sopii myös lihan ja kalan leikkaamiseen.
Vuggekniv 21 cm Nem og nænsom måde at hakke urter. Kan også bruges til pizza og grøntsager, der skal bruges til salat eller sautering. Kan også bruges til kød og fisk.