Mmm

Paloittele, leikkaa, hienonna

Valmista raakatuotteet ilman turhia roskia

Kokkihattuisilla ihmisillä ei onneksi ole patenttia niille hyville nikseille, joita tarvitaan, kun pitää paloitella, hienontaa, leikata ja valmistaa raakatuotteita ilman turhia roskia. Kaikilla on oikeus mennä siitä, mistä aita on matalin.

Leikkaaminen

Siipikarjasta sormituntumaan

Ei ole mitään niin herkullista kuin tuoreista, vasta kuorituista katkaravuista valmistettu ruoka. Osa nautinnosta kuitenkin kärsii, kun joka herkkupala sisältää eksoottisen, narskuvan sekoituksen selkäkilpeä, pyrstökilpeä ja suolta.

Värit

Värit vetoavat ruokahaluun

Toivotko, että vieraasi söisivät kaiken – eivätkä vain näykkisi kohteliaasti? Muista siis, että ruoka vaikuttaa useimpiin seuraavasti: Jos ruoka näyttää houkuttelevalta, se suorastaan ryntää suuhun. Jos ei, se päätyy myöhemmin jäteastiaan.

Gourmet

Ruuanlaitto on hauskaa

Jotkut ovat sitä mieltä, että ruuanlaitto on sellaisia ihmisiä varten, jotka sanovat mieluummin ”sauce” kuin ”kastike” ja hyvän ruuan luomisen edellytys on monimutkainen resepti, jossa on paljon vieraskielisiä sanoja. Voi mitä roskaa.

Uuniopas

Uuni, keraaminen, kaasu, induktio

Kun tee-se-itse -mies ja pankkimies kuitenkin ovat jo hyvää vauhtia suunnittelemassa suurta keittiöremonttia, on selvää, että sähköä syövä munankuorenvalkoiseen pukeutunut oranssi-nuppinen liedenhirvitys on vaihdettava uuteen, ympäristöystävälliseen lämmönlähteeseen. Mutta mihin?

Valmista

Nenänpäitä ja muita niksejä

Paistomittarissa ei sinänsä ole mitään vikaa, se kertoo milloin ruoka on valmis. Mutta miksi turvautua pieneen esineeseen, joka voi kadota, kun voi oppia muutamia aivan yksinkertaisia menetelmiä. Ja mihin paistomittari pitäisi kananmunassa pistää??

Puhdistus

Ei enää rasvaisia sormia tai pölypalloja

Loistavassa avokeittiössä yhdistyvät hyvinvointi, läheisyys ja seura. On siis varsin luonnollista, että monissa kodeissa on sellainen. On kuitenkin yksi asia, jonka monet unohtavat: suuressa keittiössä on myös suurempi pinta-ala puhdistettavana – siivoojan hikiläikätkin ovat suuremmat.

Istahda jonain harmaana iltapäivänä mukavalle sohvalle, ota seuraksesi MMM ja koe ahaa-elämys. Sillä kirjasessa on taatusti joitakin ohjeita, jotka saavat suupielesi nykimään ja palaamaan keittiöön, josta olit äsken karannut juosten pois saatuasi tuskaneuroosin (tyypillinen diagnoosi, kun on joutunut kuuntelemaan vuosikausia kokkihattuisen armeijan saarnaavan, että hyvää ruokaa on hyvin, hyvin vaikea laittaa). Tai käytä MMM:ää kätevänä käsikirjana aina silloin tällöin, kun satut tarvitsemaan hyvää neuvoa. Se voi olla aika kätevä, kun haluat esimerkiksi tietää, miten voit jatkossa välttää harmaavalkoiset maissintähkät, kastikefobian, kananpoikien joukkoteurastuksen, hukutetun tzatzikin ja muut haasteelliset ruoanlaittotapaukset.

Gorenje toivoo, että näistä vinkeistä on paljon iloa ja hyötyä.