Tästä näet, kuinka kauan on syytä varata aikaa paistamiseen, keittämiseen ja uunissa

Paistoaika on ilmoitettu kylmälle uunille, joka lämmitetään 200 asteeseen. Paistoaika sisältää uunin lämpiämiseen kuluvat 15 minuuttia. Muista antaa paistin levätä pöydällä ennen leikkaamista.

Sianliha, lammas ja siipikarja

Sianniska ja kamara, luuton, 2 kg 1 ½ tuntia
Niskafilee, 1 ½ kg 1 ¾ tuntia
Kylkipaisti, 1 ½ kg 1 ½ tuntia
Kinkkupaisti, ¾ kg 50 min
Lampaanreisi, 1 ½ kg 1 ½ tuntia
Lampaan satula, 2 ½ kg 1 ½ tuntia
Kalkkunan rintapala, kokonainen 50 min
Kalkkunan yläreisi 50 min
Broileri, 1,4 kg 1 ½ tuntia
Broilerin yläreisi 45 min
Broilerin rinta ja koipi 45 min

Naudanliha – Paistoaika ruskistamisen jälkeen

Lapa (sisältää luita), 1 kg 2 ½ tuntia
Reisipaisti, ¾ - 1 kg 40 - 60 min
Cuvette, 1 kg 40 - 60 min
Etuselkä (sisältää rasvaa ja luita), 3 kg 2 - 2 ½ tuntia
Luuton etuselkä (sisältää rasvaa), 1 ¾ - 2 kg 1 ½ - 2 tuntia
Sisäfilee, ¾ kg 30 min
Paahtopaisti, esim. reisikappaleesta, ¾ - 1 kg 1 tunti
Ranskanpaisti, 1 kg 45 - 60 min
Ulkopaisti, 1 kg 1 tunti

Naudanliha – Paistoaika ruskistamisen jälkeen

Lapa (sisältää luita), 1 kg 1 ½ - 2 tuntia
Reisipaisti, ¾ - 1 kg 30 - 40 min
Reisipala (sisältää rasvaa, sidottu), 1 kg 1 tunti
Niska (sisältää rasvaa ja luita), 3 kg 1 - 1 ½ tuntia
Niska, luuton (sisältää rasvaa), 1 kg 1 tunti
Ulkopaisti, ¾ - 1 kg 45 min
Ulkoniska, ¾ - 1 kg 45 - 60 min
Ranskanpaisti, ¾ - 1 kg 45 min
Sisäfilee, ¾ kg 30 min

Arvioitu paistoaika vuoassa ruskistamisen jälkeen

Liha
Kalkkunan rintapala, kokonainen 45 min
Vasikanpaisti, 1 kg vasikan reisipala 1 ¼ tuntia
Broileri, n. 1,4 kg 50 - 75 min
Broilerin yläreisi, rintapala luineen 40 min
Lampaan satula 1 ½ tuntia
Naudanfilee, sis. ruskistamisen 35 min
Porsaan sisäfilee, n. 450 g 15 min
Porsaan selykset, n. 350 g 20 - 25 min

Arvioitu keittoaika

Kasvikset
Parsa 3 - 4 min
Kukkakaali, kokonainen 15 min
Ruskeat pavut 10 min
Vihreäkaali, valkokaali - pilkottu 15 - 20 min
Porkkana, kuorittu 5 - 10 min
Peruna 15 - 30 min
Maissintähkä 5 - 7 min
Purjo, kokonainen 10 - 20 min

Arvioitu keittoaika

Liha
Pihviliha 45 min
Kana 2 - 3 tuntia
Vasikanliha, 2 kg, rintaleike 1 ½ - 2 tuntia
Vasikan kieli 2 - 2 ¼ tuntia
Broileri 1 tunti
Naudanliha, 2 kg, lapa (sisältää luuta) 2 ½ tuntia
Naudanliha, 2 kg, rintaleike 2 ½ tuntia
Porsaan suikaleet, suolattu tai suolaton 1 tunti

Arvioitu keittoaika

Kala
Purotaimen 8 - 10 min
Nokkakala 10 - 12 min
Lohi 20 - 30 min
Makrilli 10 - 12 min
Piikkikampela tai vastaava 20 - 30 min
Punakampela, kampela tai vastaava 10 - 12 min
Silli 10 - 12 min
Turska 15 - 20 min